Traian Băsescu: Premierul pe care l-aţi furnizat, recunoscut şi peste Ocean ca "premierul copy-paste". Suspendarea acoperă scandalul

Traian Băsescu: Premierul pe care l-aţi furnizat, recunoscut şi peste Ocean ca "premierul copy-paste". Suspendarea acoperă scandalul

Președintele Traian Băsescu a declarat joi în Parlament că a observat patru obiective USL în cererea de suspendare a sa, între care trei sunt de fond și unul conjunctural.

Astfel, pe lângă controlul instituțiilor și a justiției, șeful statului a spus că PNL și PSD doresc atragerea atenției publice de la scandalul în care este implicat premierul Victor Ponta, legat de studiile sale.

Premierul pe care l-aţi furnizat e deja recunoscut ca prim-ministru în Europa şi peste Ocean: Prim-ministrul copy-paste. Mai e și o problemă de ultimă oră: privind în cv-ul primului ministru. Toți îl știam masterand la Catania, și el de fapt nu a urmat acest master. E bine ca acest lucru să fie acoperit cu un proces de suspendare a președintelui”, a spus Băsescu.

Vezi AICI discursul integral din Parlament al preşedintelui Traian Băsescu

Miercuri, preşedintele Universităţii din Catania a declarat că Ponta nu a făcut niciun master în unitatea de învățământ pe care o conduce, deși acesta a susținut timp de 12 ani în CV-ul său acest lucru. Subit, după izbucnirea scandalului cu plagiatul, premierul a decis să scoată această atestare din Cv-ul său, motivând că că a considerat că CV-ul de prim ministru trebuie să conțină numai studiile pe care i le cere legea conform acestei funcții.

Victor Ponta a reacționat în urma declarației preşedintelui Universităţii din Catania, publicând pe blog diploma de absolvire a cursurilor de trei luni în drept penal internaţional absolvite la respectiva instituție de învățământ.

„Am făcut un curs de drept penal internaţional la Universitatea din Catania, în martie-iunie 2000. Era un curs a cărui denumire în italiană este «Corso di Formazione Avanzata in Cooperazione Giudiziaria e Spazio Giuridico Europeo in Materia Penale»”, a precizat Ponta.

Totuși, informațiile sunt contradictorii, preşedintele Universităţii din Catania vorbind despre un masterat, în timp ce premierul vorbește despre un curs de trei luni.

Băsescu, despre premierul copy-paste

Embed: " />