Traian Băsescu: „Românii trebuie să respingă validarea referendumului”. Ce va face președintele după revenirea la Cotroceni (VIDEO)

Traian Băsescu: „Românii trebuie să respingă validarea referendumului”. Ce va face președintele după revenirea la Cotroceni (VIDEO)

Invitat vineri în emisiunea „La taifas”, difuzată de B1 TV, președintele suspendat Traian Băsescu a declarat că „important este ca românii să respingă validarea referendumului”, precizând că în urma acestuia ar fi „cel mai ticălos act” să spună că nu este mulțumit de procente.

„Șansa României de a merge înainte este respingerea populaţiei a loviturii de stat prin neprezentare sau, dacă populaţia agreează modul în care au fost decapitate instituţile statului, mai avem de învăţat democraţie. Dacă nu se validează referendumul, înseamnă că românii n-au vrut ce au vrut 256 de parlamentari. Important este ca românii să respingă validarea acestei acţiuni. Eu mă aşez pe lege, pentru mine este corect ce scrie în lege. Ar fi cel mai ticălos act să spun că nu sunt mulţumit de procente”, a spus Băsescu.

Acesta a mai spus că dacă se va reîntoarce la Cotroceni va propune din nou lui Ponta și Antonescu revizuirea Constituției, plus reducerea mandatului său.

„La un procentaj în care vin 48-49% și diferenta e foarte mare, nu am decât solutia să le propun politicenilor, să le reînnoiesc propunerea pe care i-am făcu-o lui Antonescu și Ponta încă de anul trecut. Le retrimit scrisoarea, să discutăm revizuirea Constituției, punerea în aplicare a referendumului din 2009 și scurtarea mandatului meu. Ponta și Antonescu să înțeleagă că în România nu mai pot deține puterea absolută. România este o țară în care se ține un echilibru între puterile statului și trebuie să ne mai răbdăm unii pe alții”
, a mai spus Băsescu.

Vezi AICI alte declarații ale lui Traian Băsescu.

Băsescu, „La Taifas”, despre referendum

Embed: " />