Traian Băsescu s-a întâlnit cu vicepreşedintele regional al Băncii Mondiale, Philippe Le Houérou, la Palatul Cotroceni

Traian Băsescu s-a întâlnit cu vicepreşedintele regional al Băncii Mondiale, Philippe Le Houérou, la Palatul Cotroceni

Președintele Traian Băsescu s-a întâlnit luni, la Palatul Cotroceni, cu vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală, Philippe Le Houérou.

Discuțiile vizează, cel mai probabil, implicarea Băncii Mondiale într-o serie de proiecte dezvoltate la solicitarea Guvernului în domeniile dezvoltare regională, energie, mediu, sănătate şi învăţământ superior

Banca Mondială și-a exprimat dorința de a contribui la procesul de modernizare a administraţiei publice din România şi, în acest sens, a pregătit 15 proiecte punctuale referitoare la centrul guvernului, justiţie, transport, finanţe publice, educaţie, agricultură şi dezvoltare rurală. Proiectele totalizează aproximativ 25 de milioane de dolari, reprezentând asistenţă tehnică ce va fi decontată Băncii din fonduri europene.

De asemenea, mai sunt în dezvoltare alte 21 de proiecte care vizează creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene pentru chestiuni intersectoriale, de dezvoltare regională, competiţie, capacitate administrativă, şi dezvoltarea resurselor umane.

Banca Mondială şi Guvernul României au căzut de acord că toate acestea sunt urgente şi se pot rezolva prin colaborarea instituţiilor implicate, pe baza unei viziuni şi strategii comune.

Săptămâna trecută Consiliul Directorilor Executivi ai Băncii Mondiale a probat un împrumut de 1 miliard de euro pentru România, în completarea asistenţei financiare de tip preventiv acordată pe perioada 2011 – 2013 de catre FMI şi UE.

Le Houérou a avut vineri o întervedere și cu premierul Victor Ponta, în cadrul conferinței care a avut ca temă „Modernizarea Administraţiei Publice în România”.

Întâlnire Traian Băsescu – Philippe Le Houerou

Embed: " />
Ultima oră
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență”
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)
19:17 - Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat | Emilia Șercan: Ponta a invocat aceeași scuză și a rămas fără titlul de doctor / În universitățile militare impostura a fost încurajată / Sistemul a reacționat la dezvăluiri, blocând accesul la teze (VIDEO)
18:38 - Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 2 de la Australian Open 2022. E o sportivă care a fost prinsă dopată în urmă cu trei ani
18:26 - Suedia nu mai fuge de virus: a fost eliminată obligativitatea prezentării testului COVID la intrarea în țară
18:15 - Laurențiu Reghecampf, umilit de Anamaria Prodan: El săracul are minte cât furnica. A ajuns de râsul țării. Îl vor fetele doar cât are bani