Traian Băsescu şi-a încheiat discursul de la Congresul PDL cu lacrimi în ochi, ridicând sala în picioare

Traian Băsescu şi-a încheiat discursul de la Congresul PDL cu lacrimi în ochi, ridicând sala în picioare

Preşedintele Traian Băsescu şi-a încheiat discursul susţinut la Palatul Parlamentului în faţa Convenţiei Naţionale a PDL într-o notă emoţionată. Şeful statului şi-a amintit de momentul în care a câştigat preşedinţia Partidului Democrat, dar şi de cel în care contracandidatul său i-a întors spatele. În cazul acestuia din urmă, preşedintele le-a transmis cu lacrimi în ochi democrat-liberalilor să nu facă acelaşi lucru.

„În această sală am o amintire frumoasă şi una urâtă. Cea frumoasă este că aici s-a desfăşurat Convenţia din 2001, când am câştigat preşedinţia partidului în competiţie cu Petre Roman şi cu Simona Marinescu. A fost un moment de satisfacţie politică, dar am şi o mare insatisfacţie. Atunci când cel care pierduse când i-am întins mâna… a întors spatele. Să nu faceţi asta diseară”, le-a spus Băsescu celor din sală, vizibil emoţionat.

Democrat-liberalii aflaţi în sală s-au ridicat apoi în picioare şi l-au aplaudat îndelung pe fostul preşedinte al partidului. Traian Băsescu şi-a încheiat apoi discursul mulţumindu-le unor lideri marcanţi ai partidului, precum Stolojan, Videanu sau Berceanu.

„Sunteţi la o Convenţie la care, vreţi nu vreţi, se produce şi un schimb de generaţii. Şi n-aş vrea să închei fără să mulţumesc unor figuri marcante al Partidului Democrat şi acum ale Partidului Democrat-Liberal. Pentru parteneriatul pe care l-am avut cu ei în interiorul partidului. Îi mulţumesc lui Theodor Stolojan, lui Adriean Videanu şi lui Radu Berceanu, care deşi rămân în partid au considerat că generaţia lor trebuie să lase locul generaţiei mai tinere”, a mai spus preşedintele Traian Băsescu.

Traian Băsescu, cu lacrimi în ochi la Congresul PDLVezi AICI toate declaraţiile făcute de Traian Băsescu la Congresul PDL

Vezi AICI cele mai importante momente de la Convenţia Naţională a PDL