Traian Băsescu: Suspendarea s-a produs pentru că mulți politicieni nu au acceptat ideea că nimeni nu e mai presus de lege

Traian Băsescu: Suspendarea s-a produs pentru că mulți politicieni nu au acceptat ideea că nimeni nu e mai presus de lege

Traian Băsescu a declarat luni, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii de la Chișinău, că suspendarea sa s-a produs deoarece prea mulți politicieni nu au acceptat ideea că nimeni nu este mai presus de lege.

Oameni importanți precum Sorin Ovidiu Vântu sau Adrian Năstase au fost condamnați și încarcerați, iar „solidaritatea hoților” s-a consolidat, a spus Băsescu, adăugând că dacă președintele n-ar fi fost cel care numește persoane din Justiție precum procurorul general sau procurorul șef al DNA, nu ar fi fost suspendat, iar faptul că a reușit „să izoleze justiția de politică a făcut ca partidele să reacționeze.”

Președintele suspendat aadăugat și că momentul este unul prost pentru el, deoarece este erdoat ca președinte, din cauza celor opt ani de mandat și a crizei economice. Aceasta nu înseamnă că nu va încerca să câștige referendumul, deși este foarte greu, o „misiune imposibilă,” a explicat el.

„Mă îndoiesc că românii își vor da președintele pentru hoții din Parlament,” a mai spus Traian Băsescu.

Despre Moldova, el a s-a declarat convins că România va rămâne un susținător al integrării europene a acestui stat. În legătură cu federalizarea Moldovei, Băsescu a spus că este o problemă internă a celor de la Chișinău, iar el va susține soluția aleasă de conducătorii ei.

„Eu consider o mare nedreptate a istoriei pentru cetățenii Republicii Moldova să nu poată beneficia de dreptul la liberă mișcare, de dreptul la muncă în Uniunea Europeană. Pentru că nu v-a întrebat nimeni unde vreți să fiți. Au stabilit doi politicieni cu 80 de ani în urmă, cu 70 de ani în urmă că voi nu sunteți parte a României,” a mai spus președintele suspendat.

El i-a avertizat pe jurnaliștii cu care s-a întâlnit și să aibă grijă să nu îi mintă Victor Ponta, care va efectua și el o vizită această săptămână în capitala țării vecine.