Băsescu: PMP va insista, și s-ar putea și CCR, pe valorificarea referendumului cu 300 de parlamentari. De câte ori se deschide subiectul revizuirii Constituției, acel referendum trebuie luat în discuție (VIDEO)

Băsescu: PMP va insista, și s-ar putea și CCR, pe valorificarea referendumului cu 300 de parlamentari. De câte ori se deschide subiectul revizuirii Constituției, acel referendum trebuie luat în discuție (VIDEO)

Liderii PSD și ALDE au insistat că referendumul pe revizuirea Constituției, pe care îl dorește președintele Klaus Iohannis, nu poate fi organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, deoarece asta ar încălca o recomandare a Comisiei de la Veneția. De cealaltă parte, liderul PMP Traian Băsescu susține că această recomandare oricum e încălcată de toată lumea.

Traian Băsescu, viitor europarlamentar din partea PMP, a mai afirmat, pentru B1 TV, că de câte ori se deschide subiectul revizuirii Constituției, trebuie adus în prim plan și referendumul la care românii au votat pentru un Parlament unicameral, de 300 de aleși.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

”Nu vrea să se țină! E această recomandare de care nu ține nimeni cont. Nu suntem singurii. La europarlamentare au mai fost vreo patru țări care au avut și alte tipuri de alegeri, de exemplu alegeri locale sau referendumuri.

Și eu, cu ocazia unor alegeri, am introdus și elemente de referendum. E un instrument al președintelui și dacă-l face odată cu niște alegeri, nu-i bine, dacă-l face separat, iar nu-i bine, că sunt bani cheluiți degeaba, spun mulți. Atunci trebuie să decidă președintele!

Președintele Iohannis e în criză de timp pentru că ar vrea, în baza acestui protocol, să se facă niște modificări legislative, dar și lege de modificare a Constituției, pe care să o supună aprobării poporului la prezidențiale. Categoric acesta e obiectivul lui Iohannis, de asta a limitat tot la Justiție.

PMP va insista, dar problema e dacă nu cumva va insista CCR, pe valorificarea referendumului cu 300 de parlamentari și o singură Cameră. De câte ori se deschide subiectul revizuirii Constituției, acel referendum trebuie luat în discuție!”, a declarat Traian Băsescu, pentru B1 TV.

Ultima oră
22:50 - Emil Boc, despre OUG privind împrumuturile de Trezorerie: Se adresează primăriilor mici și mijlocii, pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri europene sau naționale. Premierul a fost prompt (VIDEO)
22:41 - Mecanicul locomotivei responsabil pentru accidentul de la Fetești a fost reținut. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul incidentului
22:17 - Sepsi Sfântu Gheorghe, a doua echipă românească eliminată la penalty-uri din Conference League. Spartak Trnava merge mai departe după două remize
22:07 - Bilanț tragic în Turcia din cauza incendiilor în apropiere de Antalya. Mai multe hoteluri au fost evacuate
22:02 - Natalia Gavrilița, candidata PAS la funcția de premier al Republicii Moldova. Cine este femeia propusă de pro-europeni pentru a conduce viitorul guvern de la Chișinău
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad
21:35 - Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
21:23 - Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, anunță că îl va sprijini pe Florin Cîțu
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)
20:47 - Centrul European pentru Controlul Bolilor avertizează: Nu călătoriţi în Mykonos, Santorini, Rhodos şi în alte 10 insule greceşti