Tudorel Toader pasează responsabilitatea: Alina Bica a plecat în Costa Rica. NU Ministerul Justiţiei este cel care permite unui inculpat să părăsească ţara

Tudorel Toader pasează responsabilitatea: Alina Bica a plecat în Costa Rica.  NU Ministerul Justiţiei este cel care permite unui inculpat să părăsească ţara

Alina Bica a dat o lovitură de teatru în dosarul ANRP. Fosta șefă DIICOT a anunțat, vineri, prin avocata sa că are statut de refugiat politic în Costa Rica, la fel ca Elena Udrea, și dorește să fie audiată prin videoconferință în procesul ANRP.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a adeclarat că instituția pe care o conduce nu a primit nicmic oficial din Costa Rica pe acest subiect.

”Nu am primit și nu am auzit să fi primit o astfel de cerere. Ministerul Justiției nu permite unui inculpat să părăsească țara, nu el ia măsurile de interdicție, nu el îi permite să părăsească țara, ci instanțele de judecată. Trebuie să vedeți dacă fiecare și-a făcut treaba lui. Luni dimineața vedem ce documente am primit și vorbim. Eu cred că ar trebui pusă interdicția părăsirii țării unui inculpat care e pericol social și care ar putea să se sustragă.”, a spus Tudorel Toader, potrivit stiripesurse.ro.

Anunțul a fost făcut vineri, în ziua judecății ultimului termen din dosarul privind despăgubirea ilegală a omului de afaceri Gheorghe Stelian de către Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor a Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), dosar în care este implicată și Alina Bica.

Ultima oră
12:42 - Olimpia Melinte vorbește deschis, pentru prima dată, despre traumele copilăriei: „Mama a aplicat multe dintre ideile bunicilor mei”
12:30 - Cum îţi purifici organismul în numai o săptămână
12:30 - Florin Cîțu: PNL nu susține creșterea de taxe sau introducerea unora noi. Noi am scos taxele și supraaccizele stabilite în 2017 – 2019 și am reușit să încasăm mai mulți bani la buget, deși era criză economică globală (VIDEO)
12:13 - Florin Cîțu: Pentru anul viitor se estimează o dinamică economică în scădere. Dacă vrem iar creștere economică de 7%, trebuie să alocăm mai mulți bani pentru investiții (VIDEO)
12:11 - Ce este certificatul Stop Covid și cum se va aplica în România. Documentul, obligatoriu la locul de muncă
12:00 - Lavinia Pîrva, dezvăluiri cutremurătoare despre căsnicia cu Ștefan Bănică junior: „Îmi e suficient”
11:43 - Florin Cîțu, critici voalate pentru Nicolae Ciucă și Alexandru Rafila: Am fost criticat astă vară că am relaxat măsurile la câteva zeci de cazuri pe zi. Acum sunt peste 1.000 și unii dintre cei care ne criticau sunt foarte relaxați
11:41 - Semnal de alarmă tras de medici. Unu din patru români suferă de o formă de alergie
11:29 - Vlad Gherman și iubita, în serialul Adela?! Ce se va întâmpla cu Călin în sezonul 3 al producției de la Antena 1 (FOTO)
11:25 - Florin Cîțu: Dacă oferim testare gratuită nelimitat, rata de vaccinare anti-COVID n-o să mai crească. Nu poți să susții nelimitat o astfel de cheltuială (VIDEO)