Nu avem autostrăzi, dar vrem ÎNCHISORI. Tudorel Toader: România va construi două noi penitenciare cu bani de la BERD

Nu avem autostrăzi, dar vrem ÎNCHISORI. Tudorel Toader: România va construi două noi penitenciare cu bani de la BERD
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţă două noi puşcării în România.
Penitenciarele vor fi construite graţie unui credit contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Potrivit ministrului, împrumutul va fi utilizat atât pentru construcţia a două unităţi de detenţie noi, cât şi pentru modernizarea şi extinderea unor capacităţi existente.

„Guvernul are un memorandum prin care a aprobat anul trecut foaia de parcurs pentru îndeplinirea cerinţelor hotărârii pilot CEDO referitoare la condiţiile de detenţie. Acolo unul dintre capitole se referă la condiţiile din penitenciare. Avem măsuri de natură legislativă, avem măsuri de natură instituţională, de penitenciare. Avem în vedere modernizarea acelor celule, spaţii care nu au condiţii corespunzătoare. Din păcate, mai sunt şi de acestea. Avem în vedere şi extinderea stabilimentelor penitenciarelor existente, prin construcţia unor pavilioane noi, cum se va derula în scurt timp şi aici la Botoşani. Avem în vedere şi construcţia a două penitenciare noi. Unul este la Berceni în Prahova, depăşind deja studiile de fezabilitate, şi altul în localitatea Unguriu în judeţul Buzău”, a afirmat sâmbătă Tudorel Toader, la Botoşani, conformAgerpres.

El a precizat că împrumutul oferit de BERD va permite realizarea într-un termen scurt a investiţiilor, în condiţiile în care bugetul de stat nu poate asigura aceste fonduri.

Tudorel Toader a fost, sâmbătă dimineaţă, într-o vizită de lucru la Penitenciarul Botoşani.