Opoziţia s-a unit: Raluca Turcan, propunerea PNL, USR şi PMP pentru şefia Camerei Deputaţilor

Opoziţia s-a unit: Raluca Turcan, propunerea PNL, USR şi PMP pentru şefia Camerei Deputaţilor
Foto: Facebook/ Raluca Turcan

PNL, USR şi PMP fac front comun pentru a câştiga funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor după condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare şi vacantarea acestei poziţii.

Într-o declaraţie de presă comună, opoziţia a anunţat sprijinirea unui singur candidat pentru şefia Camerei Deputaţilor, în persoana Ralucăi Turcan, liderul de grup al deputaţilor PNL.

„Desemnarea președintelui Camerei Deputaților reprezintă un moment de maximă responsabilitate pentru partidele din opoziție. Și nu mai vorbim de orgolii, ci de obligația pe care o avem. Pentru a avea șanse de reușită, trebuie să existe un efort comun”, a afirmatRaluca Turcan.

În acest moment, nici PSD-ALDE nici opoziţia nu au majoritatea în Camerei Deputaţilor, fiind nevoie de negocieri cu toate forţele politice pentru strângerea numărului de voturi necesar instalării unui preşedinte.

Ultima oră
20:28 - Beatrice Mahler: Secția de Terapie Intensivă de la Institutul Marius Nasta e plină de câteva săptămâni. Presiunea și dificultatea cazurilor cresc de la o zi la alta (VIDEO)
20:11 - Lista orașelor cu cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19. Unde este obligatoriu certificatul verde
19:53 - Drama unei bătrâne de 101 din Botoșani, care a rămas fără casă din cauza unui incendiu
19:34 - Joe Biden, la Adunarea Generală a ONU: SUA nu caută un Război Rece cu China și e gata să lucreze cu orice națiune care caută o rezolvare pașnică la provocări comune (VIDEO)
19:29 - Peste 15.600 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 de ore, în România
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)
18:46 - Ele sunt cele mai în vârstă surori gemene din lume. Câți ani au japonezele care au doborât toate recordurile
18:25 - Ioana Mihăilă: Întârzierea cu o lună a rectificării bugetare a făcut imposibilă semnarea la timp a contractelor de medicament; am lăsat spitalele să își achiziționeze direct medicamentele (VIDEO)