Turcan, despre alegerile PDL: Aș fi înțeles dacă mi s-ar fi spus că locul în echipa lui Boc trebuie dat către tabăra Blaga

Turcan, despre alegerile PDL: Aș fi înțeles dacă mi s-ar fi spus că locul în echipa lui Boc trebuie dat către tabăra Blaga
Foto: romanialibera.ro

Invitată la emisiunea „După 20 de ani” transmisă duminică la Pro TV, deputatul PDL Raluca Turcan a declarat că schimbarea de poziție a lui Emil Boc în privinţa prezenţei sale în echipa de conducere a partidului i-a produs amărăciune, adăugând că a aflat acest lucru abia când trebuia să susţină discursul de candidatură.

Deputatul PDL a spus că a luat decizia de a candida pentru funcţia de vicepreşedinte al PDL după ce a avut două discuţii cu preşedintele partidului, iar Emil Boc şi-a manifestat dorinţa ca ea să facă parte din echipă.

„Ulterior, această opţiune s-a schimbat şi n-a mai avut loc o altă discuţie. Practic, a fost, aşa, o sacrificare a unui membru al echipei, în condiţiile unui vot politic, ştiind că voturile mele trebuie să se ducă la un alt coleg. Mi-a produs amărăciune această mişcare, mai ales că eu sunt un om politic care înţelege condiţionalităţile ocupării unei funcţii de conducere în acest context”, a adăugat deputatul PDL.

Raluca Turcan a adăugat că ar fi înțeles dacă i s-ar fi spus în față că locul său în echipa lui Boc trebuie dat unui membru PDL din tabăra lui Vasile Blaga.

„Aşa cum am spus, există un vot politic şi există diverse raţiuni. Ar fi fost absolut suficient să existe o discuţie faţă în faţă şi să mi se spună: «locul pe care tu ar trebui să-l ocupi în echipa mea trebuie să fie dat unui coleg din tabăra lui Vasile Blaga pentru binele partidului» şi aş fi înţeles”, a menţionat ea.

Întrebată când a aflat despre faptul că a fost lăsată în afara listei lui Emil Boc, Turcan a răspuns: „În momentul în care trebuia să-mi susţin discursul de susţinere a candidaturii mele la funcţia de vicepreşedinte”, a spus deputatul PDL.