UDMR anunță care sunt prioritățile formațiunii în noua sesiune parlamentară: Printre obiective, modificarea Codului Administrativ și modificarea OUG privind alegerea președinților de consilii județene

UDMR anunță care sunt prioritățile formațiunii în noua sesiune parlamentară: Printre obiective, modificarea Codului Administrativ și modificarea OUG privind alegerea președinților de consilii județene

UDMR a anunțat, marți, care sunt prioritățile formațiunii pentru noua sesiune parlamentară.

Astfel, reprezentanții partidului au transmis, într-un comunicat de presă, că printre obiectivele pe care le au în vedere se numără modificarea Codului Administrativ.

INCENDIAR! N-O SĂ ÎȚI VINĂ SĂ CREZI CUM ARĂTA MIHAELA RĂDULESCU CÂND ERA GRASĂ! FANII ȘI-AU FĂCUT CRUCE (GALERIE FOTO)

”Poziția Uniunii este clară în acest sens: «avem nevoie de o administrație publicã mai eficientã și instituții publice care oferã servicii moderne». UDMR va depune, din nou, propunerile sale vizând garantarea drepturilor lingvistice, prevederi care nu se mai regăsesc în versiunea adoptată de Guvern a proiectului de act normativ, dar care au fost adoptate în varianta inițială al parlamentului”, se arată în comunicatul citat.

Alte proiecte anunțate de UDMR sunt promovarea sprijinirii familiilor, susținerea rolului prevenției în sistemul de sănătate sau promovarea ideii ca redevențele din exploatarea apelor termale și a apelor minerale să vizeze comunitățile locale.

IMAGINI BOMBĂ CU O VEDETĂ DIN ROMÂNIA! BĂRBAȚII AU RĂMAS ȘOCAȚII CÂND AU VĂZUT-O GOALĂ

”Totodată, Uniunea va propune ca exploatarea și îmbutelierea apei să se producă într-o manieră sustenabilă pe termen lung. UDMR va propune posibilitatea pentru comunitățile locale să investeascã în obiective balneare și sanitare”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, UDMR anunță că va propune un mecanism mai eficient pentru despăgubirile în cazul pagubelor și daunelor produse de animalele sălbatice și că vaelabora și depune o propunere legislativă care va avea scopul de a soluționa problema sutelor de imobile confiscate de regimul comunist, dar neretrocedate încă bisericilor.

LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! OANA LIS A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT! ‘VĂ ANUNȚ CU DURERE ÎN SUFLET…’

UDMR mai precizează că va propune și abrogarea Ordonanței de Urgență a Guvernului care modifică reglementările privind modul de alegere a președinților de consilii județene.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)