Ultima zi de campanie pentru referendum: Românii, așteptați duminică la vot pentru a se pronunța cu privire la demiterea președintelui

Ultima zi de campanie pentru referendum: Românii, așteptați duminică la vot pentru a se pronunța cu privire la demiterea președintelui

Campania pentru referendum a ajuns în ultima zi.  După mitinguri de amploare organizate atât de Traian Băsescu, cât şi de cei de la USL, românii vor decide duminică cine va rămâne la Cotroceni.

Democrat-liberalii reuniți joi seară în Piața Revoluției au scandat lozinci împotriva liderilor USL și au convenit împreună cu liderii partidului că votul de duminică nu trebuie validat. Miile de susținători ai formațiunii au luat parte la manifestația organizată de PDL în centrul Capitalei, care a avut ca scop susținerea democrației prin neparticiparea la referendum.

Participanţii la miting au purtat tricouri albe şi şepci marinăreşti pe cap. De pe scena amplasată în mulţimi, mesajele de susţinere pentru preşedintele suspendat au continuat:

Nu trebuie să mergem la referendum pentru că nu este decât o viclenie a USL, o capcană pe care o întinde cetățeniei României ca să ia toată puterea în stat”,  a spus europarlamentarul PDL Monica Macovei.

În timp ce democrat-liberalii au cerut le-au susținătorilor să nu participe la vot, liderii USL i-au îndemnat pe români să se prezinte cu toţii duminică la urne.

Totodată, preşedintele interimar Crin Antonescu a ţinut să reînnoiască promisiunea făcută în parlament, aceea de a demisiona în caz că referendumul îl va reconfirma pe Traian Băsescu la Cotroceni.

La mitingul USL au participat 35.000 de persoane. Majoritatea purtau tricouri albe sau şepci pe care scria DA, şi fluturau pancarte pe care scria „Hai la referendum”, „Eu decid”, „DA, votez” sau „Demite-l”. 
 

Ultima zi de campanie pentru referendum

Embed: " />