Un copil de 8 ani, transportat de urgență la spital după ce a fost atacat de un urs în Covasna

Un copil de 8 ani, transportat de urgență la spital după ce a fost atacat de un urs în Covasna
Urs brun stând în pădure / Foto: Pixabay.ro

Un băiețel în vârstă de 8 ani a fost atacat de un urs, în localitatea Ghelința, din județul Covasna. În urma tragediei, minorul a fost transportat de urgență la spital.

Totodată, pentru informarea localnicilor cu privire la prezența animalului în zonă, a fost emis și mesajul RO-Alert.

Un băiețel de 8 ani, atacat de urs la Covasna

Băiețelul minor a suferit răni minore și a fost transportat la spitalul din Târgul Secuiesc de către părinți.

„Copilul a fost surprins de urs pe o stradă din comuna Ghelința. Am primit apelul în jurul orei 10.00, când un martor care a văzut incidentul a relatat că animalul a atins un băiețel.

Rănile suferite sunt minore, din ce am înțeles copilul prezintă unele excoriații”, a explicat Marius Tolvaj, purtător de cuvânt ISU Covasna, pentru Libertatea.

 Peste 70 de apeluri care sesizau prezența urșilor, înregistrate în Covasna

ISU Covasna precizează că, în ultimul an, au fost raportate peste 70 de peluri la 112, ce sesizau prezenta urșilor pe străzile din județ.

Totodată, ministrul Mediului s-a întâlnit, la rândul său, cu un urs în județul Covasna.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a dat peste un urs în zona Covasna. Ministrula  povestit întâmplrea pe Facebook, precizând că animalul nu era speriat de mașini, dar nici de oameni.

„Azi dimineață în drum spre București m-am întâlnit cu acest urs în localitatea Bixad, Covasna. Nu s-a speriat de mașini și nici de oamenii trecători.

Conform proiectului de ordonanță și a procedurilor aferente, dacă ”animalul a fost observat ocazional în intravilan” sau „animalul nu se retrage la observarea oamenilor”, acest eveniment va putea fi clasificat cu risc redus și se va putea interveni pe baza procedurii de intervenție: prin ”îndepărtarea prin alungare” din intravilanul localității”, a punctat Tánczos Barna, pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe