Un copil de 8 ani, transportat de urgență la spital după ce a fost atacat de un urs în Covasna

Un copil de 8 ani, transportat de urgență la spital după ce a fost atacat de un urs în Covasna
Urs brun stând în pădure / Foto: Pixabay.ro

Un băiețel în vârstă de 8 ani a fost atacat de un urs, în localitatea Ghelința, din județul Covasna. În urma tragediei, minorul a fost transportat de urgență la spital.

Totodată, pentru informarea localnicilor cu privire la prezența animalului în zonă, a fost emis și mesajul RO-Alert.

Un băiețel de 8 ani, atacat de urs la Covasna

Băiețelul minor a suferit răni minore și a fost transportat la spitalul din Târgul Secuiesc de către părinți.

„Copilul a fost surprins de urs pe o stradă din comuna Ghelința. Am primit apelul în jurul orei 10.00, când un martor care a văzut incidentul a relatat că animalul a atins un băiețel.

Rănile suferite sunt minore, din ce am înțeles copilul prezintă unele excoriații”, a explicat Marius Tolvaj, purtător de cuvânt ISU Covasna, pentru Libertatea.

 Peste 70 de apeluri care sesizau prezența urșilor, înregistrate în Covasna

ISU Covasna precizează că, în ultimul an, au fost raportate peste 70 de peluri la 112, ce sesizau prezenta urșilor pe străzile din județ.

Totodată, ministrul Mediului s-a întâlnit, la rândul său, cu un urs în județul Covasna.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a dat peste un urs în zona Covasna. Ministrula  povestit întâmplrea pe Facebook, precizând că animalul nu era speriat de mașini, dar nici de oameni.

„Azi dimineață în drum spre București m-am întâlnit cu acest urs în localitatea Bixad, Covasna. Nu s-a speriat de mașini și nici de oamenii trecători.

Conform proiectului de ordonanță și a procedurilor aferente, dacă ”animalul a fost observat ocazional în intravilan” sau „animalul nu se retrage la observarea oamenilor”, acest eveniment va putea fi clasificat cu risc redus și se va putea interveni pe baza procedurii de intervenție: prin ”îndepărtarea prin alungare” din intravilanul localității”, a punctat Tánczos Barna, pe pagina sa de Facebook.

Ultima oră
13:28 - Acces Direct, de la Antena 1, vine cu o nouă blondină: Cosmina Scăunașu. Cine este ea şi ce a spus Mirela Vaida
13:23 - Explozie a cazurilor de COVID: 6.789 în ultima zi. Pandemia a mai făcut 129 de victime. 990 de pacienți la ATI, din care 20 sunt copii
13:11 - Florin Cîțu: O să cer o anchetă pentru că vreau să știu cum a fost pregătit valul 4 de Ministerul Sănătății
13:10 - UE susține Franța, în conflictul cu SUA, pe tema submarinelor nucleare. Care a fost poziția oficială a României / Scandalul se poate extinde și la noi, unde Naval Group a câștigat un contract pentru corvete, care încă nu a fost semnat
13:00 - Vlad Voiculescu (USR PLUS): Campania de vaccinare e un eșec. Problemele – Prioritizarea esențialilor și concursul întru relaxare, când vaccinarea deja încetinea
12:43 - Sute de centre de vaccinare anti-COVID au fost închise temporar. Câte mai sunt funcţionale
12:37 - Ionuț Moșteanu (USR PLUS), despre premier: L-a demis pe Octavian Berceanu de la Garda de Mediu și l-a înlocuit cu fiul unui primar PNL care și-a făcut averea tăind păduri. Ăsta e Florin Cîțu! (VIDEO)
12:24 - Florin Cîțu, despre USR PLUS: Cu fiecare zi în care mă atacă pe mine și pe președintele Klaus Iohannis și susțin AUR, sunt responsabili pentru ce se întâmplă (VIDEO)
12:17 - Incendiu la rafinăria Lukoil de la Ploiești. A fost emis un mesaj Ro-Alert
11:53 - CORONAVIRUS | Rata de infectare în București se apropie de 3 la mia de locuitori