Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță: Inaugurăm astăzi, la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”, cea mai modernă unitate de mari arși din România, în care pacienții cu arsuri grave vor putea fi tratați la cele mai înalte standarde medicale (FOTO)

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță: Inaugurăm astăzi, la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni, cea mai modernă unitate de mari arși din România, în care pacienții cu arsuri grave vor putea fi tratați la cele mai înalte standarde medicale (FOTO)

La 5 ani de la Colectiv, a fost inaugurata cea mai modernă unitate de arși din România la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar- Arseni”. Investitia se ridică la aproximativ 7,5 milioane de lei.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

A fost inaugurată cea mai modernă unitate de arşi din România

Cea mai modernă unitate de arși din România are trei locuri care se adăugă celor 20 din toată țara Asta înseamnă că, în acest moment, în tara noastra, pot fi trataţi, 23 pacienţi cu arsuri grave.

“Dovedim că se poate, se poate să răspundem nevoilor oamenilor pentru că, pe lângă nevoia de infrastructură și educație, poate mai mult decât oricând, nevoia serviciilor medicale de calitate, desfășurate într-un mediu corespunzător.

Avem aici dotări și investiții care, din nefericire, în sistemul românesc nu s-au mai făcut de 20 de ani”, a declarat Daniel Băluță.

Noua unitate are aproape 400 de metri pătrați și este dotată cu paturi, monitoare, ventilatoare, ecografe, dar și cu un Laser Dopler pentru diagnosticarea în profunzime a arsurilor. Are două săli de operație: politraumă și chirurgie estetică, iar suprafețele sunt realizate din panouri tratate antiseptic pe bază de compuși din ioni de argint, eficienți împotriva celor mai periculoase și răspândite tipuri de bacterii.

“Atunci cand te implici, atunci când își dorești, atunci când pui oamenii în fața tuturor lucrurilor, cu certitudine, lucrurile și ies, după cum vedeți”, a mai spus edilul Sectorului 4.

Autoritatile promit că pacienții cu arsuri grave vor putea fi tratați la cele mai înalte standarde.

În 2019, din lipsă de locuri, 11 pacienţi cu arsuri grave au fost trimişi în străinătate pentru a fi trataţi.

Ultima oră
14:07 - Șefa Comisiei Europene vine luni la București pentru a prezenta evaluarea PNRR. Ursula von der Leyen se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu
14:05 - Gabriel Oprea, după trecerea în neființă a lui Ion Dobran, simbol al Armatei Române: A fost un model, ca militar și ca om, care și-a trăit viața după principii înalte. Nu va fi uitat
14:04 - 54 de localități au depășit incidența de 6 la mia de locuitori. Aici magazinele se închid la 18:00; cursurile se desfășoară online, este valabilă carantina de noapte
13:46 - Motivul pentru care Eric Clapton a cântat doar pentru vaccinați. Starul era un antivaccinist convins
13:46 - Numărul paturilor ATI pentru pacienții cu COVID a ajuns la peste 1.200. Doar 23 sunt libere în toată țara
13:33 - Nou bilanț COVID: 145 de decese numai în ultima zi / Încă 7.116 de persoane au fost testate pozitiv. 1.116 de pacienți sunt la Terapie Intensivă / 6 județe și Capitala, în scenariul roșu
13:28 - Marcel Ciolacu: Culmea tupeului! Să susţină vaccinarea obligatorie, când ei – guvernanţii, în frunte cu Iohannis încalcă orice restricţii
13:26 - Conferință CCIR -„Finanțarea verde: Cum asigurăm tranziția către o economie durabilă funcțională?”. Despre instrumentele dezvoltate de UE pentru finanțarea tranziției verzi
13:24 - Carla’s Dreams, care e şi jurat la „SuperStar” (Pro TV), a răspuns sincer la întrebarea: „Cine eşti tu, cu adevărat?”
13:11 - Raluka, de la „SuperStar” (Pro TV), ascunde un secret, acasă: cele 5 suflete pe care le îngrijeşte