UNPR a încheiat un protocol cu Partidul Rromilor, privind susținerea lui Ponta la prezidențiale (VIDEO)

UNPR a încheiat un protocol cu Partidul Rromilor, privind susținerea lui Ponta la prezidențiale (VIDEO)
Foto: B1 TV

UNPR a încheiat, luni, un protocol de colaborare cu Partidul Alianța Democrată a Rromilor (PADR), condus de Dorin Cioabă, ce prevede susținerea candidaturii lui Victor Ponta în campania electorală pentru alegerile prezidențiale.

Acesta a fost semnat la sediul UNPR, de către secretarul general al Uniunii, Neculai Onțanu și de președintele PARD, Dorin Cioabă.

„UNPR a fost singurul partid, singura alianță care s-a așezat la masa negocierilor cu noi și să vadă în rromi un aliat de nădejde. Sperăm ca programele pentru etnia noastră să devină cât mai rapid o realitate, așa cum, la rândul nostru, vom pune umărul pentru ca Victor Ponta să câștige alegerile prezidențiale”, a spus Dorin Cioabă.
Întrebat, după semnarea protocolului cu UNPR, câte voturi îi va aduce PADR lui Victor Ponta, Cioabă a precizat că formaţiunea sa are peste 150.000 de membri, dar există şi romi care colaborează cu această formaţiune şi care aşteaptă mesajul său pentru a le indica un candidat cu care să voteze.

„Foarte mulţi oameni în comunităţile de romi sunt în colaborare, aşteaptă mesajul meu pentru a indica unul dintre candidaţii pentru Prreşedinţie. Noi putem să spunem că estimăm undeva la câteva sute de mii de voturi care vor veni de la comunitatea de romi. Foarte multe voturi vor veni din afară, multe comuniăţi de romi sunt în Spania, Italia, avem cu ei legături, fac parte din organizaţia noastră”, a arătat Cioabă.

Autointitulatul rege internaţional al romilor a înregistrat, vineri, Partidul Alianţa Democrată a Romilor (PADR), „primul partid politic al romilor”, la Tribunalul București.

UNPR a încheiat un protocol cu Partidul Romilor pentru susținerea lui Ponta