USL a cerut CSM să se autosesizeze în cazul interceptărilor convorbirilor lui Dobre și Rus: Nu acceptăm cererea PÎCCJ de urmărire penală

USL a cerut CSM să se autosesizeze în cazul interceptărilor convorbirilor lui Dobre și Rus: Nu acceptăm cererea PÎCCJ de urmărire penală
Foto: ziuaveche.ro

USL a cere Consiliului Superior al Magistraturii să se autosesizeze în dosarul fostului ministru delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, şi al fostului ministru de Interne, Ioan Rus, pe motiv că interceptările făcute în acest caz (Detalii AICI)  au fost ilegale.

Autorităţile, susţin reprezentanţii USL, trebuiau să îi anunțe pe cei doi că sunt ascultaţi. În plus, europarlamentarul USL Ramona Mănescu a declarat că USL nu va accepta în Parlament , solicitarea Parchetului de declanşare a urmăririi penale în cazul lui Dobre.

În plus, reprezentanţii USL spun că nu vor aproba în Parlament cererea Parchetului de declanşare a procedurii de urmărire penală în cazul lui Victor Paul Dobre.

Din punctul de vedere al parlamentarilor USL, această sesizare nu va fi acceptată în Legislativ și cu siguranță nu va fi pusă pe ordinea de zi a Legislativului.

„USL constată că în acest moment se folosesc toate mijloacele de presiune pentru a bloca validarea de către Curtea Constituţională a referendumului care l-a demis cu un vot covârşitor al populaţiei, de 7,4 milioane de voturi, pe domnul preşedinte Traian Băsescu”, a declarat Ramona Mănescu.

Ea a mai precizat că sesizarea Parchetului adresată Parlamentului în cazul lui Dobre este „o formă de presiune inacceptabilă, iar din punctul de vedere al parlamentarilor USL această sesizare nu va fi acceptată în legislativ şi cu siguranţă nu va fi pusă pe ordinea de zi a legislativului”.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a solicitat Camerei Deputaţilor un aviz pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru delegat al Administraţiei, Victor Paul Dobre. Acesta este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

Vezi AICI mai multe detalii despre cererea de umărire penală a lui Victor Paul Dobre.

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului