USL a spus „NU” eutanasierii, iar acum tace: Uniunea a semnat în 2011 un protocol cu un ONG prin care promitea că nu va accepta omorârea câinilor

USL a spus „NU” eutanasierii, iar acum tace: Uniunea a semnat în 2011 un protocol cu un ONG prin care promitea că nu va accepta omorârea câinilor

USL pare să păstreze o tăcere suspectă în privinţa eutanasierii câinilor comunitari. Motivul ar putea fi semnarea unui protocol de colaborare semnată în 2011 şi valabil până în 2020 cu  Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, un ONG înfiinţat de fostul senator PRM Marius Marinescu, notează jurnaliştii de la Hotnews.

Printr-o decizie a premierului Victor Ponta, ONG-ul lui Marius Marinescu a fost inclus în Consiliul Economic şi Social, un for care este obligatoriu organismul consultat de către iniţiatorii proiectelor de acte normative.

Documentul arată că „Uniunea Social-Liberală şi Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului vor colabora pentru implementarea politicilor de protecţie a mediului şi a animalelor, vor monitoriza activitatea Executivului, astfel încât să oprească şi să prevină măsurile abuzive luate de autorităţi”.

„În urma consultărilor cu Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, Uniunea Social-Liberală va depune, în Parlamentul României o iniţiativă legislativă care să impună normele europene în ceea ce priveşte gestionarea câinilor comunitari, prin interzicerea eutanasierii”, mai prevedea documentul.

Actualul premier, Victor Ponta, a pledat atunci în favoarea interzicerii eutanasierii, însă a menţionat că trebuie găsită o soluţie în ceea ce priveşte câinii comunitari, pentru a nu mai exista situaţii în care oamenii să fie muşcaţi pe stradă.

„Consider că oamenii care sunt aici, în această seară, sunt oameni care se gândesc în ce fel de ţară vrem să trăim, vrem să trăim într-o ţară în care singura soluţie este să omorâm sau vrem să trăim într-o ţară în care considerăm că pentru o problemă reală, cum este cea a câinilor comunitari, pentru care întotdeauna există soluţii reale”, spunea premierul.

USL a promis în 2011 că nu va accepta eutanasierea câinilor

Embed:
Tags: