USL cere urmărirea penală împotriva PDL, pentru defăimarea țării. Este vizat și Traian Băsescu

USL cere urmărirea penală împotriva PDL, pentru defăimarea țării. Este vizat și Traian Băsescu

Uniunea Social Liberală a cerut urmărirea penală împotriva a 15 persoane asociate Partidului Democrat Liberal, pe care le acuză de defăimarea țării. Printre cei vizați se află și președintele suspendat Traian Băsescu.

Vicepreședintele deputatilor PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat, că USL a depus o plângere penală,  joi, prin grupurile parlamentare din Camera Deputaților, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Prin aceasta, se cere începerea urmăririi penale împotriva a 15 persoane, printre care Traian Băsescu, Emil Boc, Monica Macovei, Cristian Preda, Mihai Răzvan Ungureanu, Vasile Blaga și mai mulți deputați PDL.

“Cele 15 persoane au săvârșit fapte de denigrare și de răspândire de informații false printr-o manipulare grosolană a opiniei publice, a organismelor europene și internaționale, a partenerilor interguvernamentali, a mediului public, a mass media internațională și internă și a persoanlităților europene cu privire la situatia din România,” a explicat acesta.
El a adăugat că persoanele în cauză au făcut referire la o “lovitură de stat” în România, distrugerea statului de drept, acapararea Justiției, răsturnarea democrației etc. Acțiunile acestea, îndreptat împotriva României, intră sub incidența codului penal, a arătat Nicolăescu, adăugând că cei 15 au încălcat și Constituția prin “defăimarea țării și a națiunii.”

Eugen Nicolăescu a declarat, în cadrul aceleiași conferințe de presă, că “Traian Băsescu continuă lupta împotriva poporului român,” deoarece a afirmat că ar trebui să se reducă 100.000 de paturi în spitalele din România, în condițiile în care la acest moment sunt 129.000 de paturi.

“Propunerea lui Traian Băsescu ar însemna, practic, desființarea sistemului spitalicesc sanitar și condamnarea a milioane de români la suferință,” a spus Nicolăescu, care a numit declarația președintelui Băsescu “halucinantă”.

USL, plângere penală împotriva PDL și a lui Traian Băsescu

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21750').select();" id="embed_text_21750" />