USR depune moțiune împotriva lui Virgil Popescu (PNL). Drulă: PSD l-a salvat de precedentele două moțiuni. Acum e momentul să arate un minim de responsabilitate

USR depune moțiune împotriva lui Virgil Popescu (PNL). Drulă: PSD l-a salvat de precedentele două moțiuni. Acum e momentul să arate un minim de responsabilitate
Cătălin Drulă a anunțat că USR va depune moțiune simplă împotriva lui Virgil Popescu, ministrul PNL al Energiei, dar a lansat un atac și la PSD: Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cătălin Drulă, președintele USR, a anunțat că partidul va depune moțiune simplă împotriva lui Virgil Popescu, ministrul PNL al Energiei, în prima zi a noii sesiuni parlamentare. Acesta a spus că și PSD e vinovat pentru actuala criză energetică și sărăcirea românilor, deoarece social-democrații au făcut scut până acum în jurul lui Popescu și l-au salvat de precedentele moțiuni. Drulă a mai acuzat PNL și PSD că au îndatorat România cu 30 de miliarde de lei.

USR depune moțiune simplă împotriva lui Virgil Popescu (PNL), dar acuză și PSD

„USR va depune moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, în prima zi a sesiunii parlamentare.

După 3 ani în care ministrul a fost doar spectator în fotoliu, românii plătesc facturi uriașe la energie și sărăcesc pe zi ce trece.

Europa de Vest adoptă măsuri care au fost propuse și în România de USR, dar între timp Virgil Popescu duce România către o iarnă extrem de dificilă. Măsurile luate de PSD și PNL au îndatorat România cu 30 miliarde lei, bani pe care îi vor plăti copiii și nepoții noștri”, a scris Drulă, pe Facebook.

Liderul USR a prezentat apoi moțiunea anti-Popescu drept un test în fața căruia se găsește PSD: „Este evidentă lipsa de capacitate a lui Virgil Popescu, dar PSD e la fel de vinovat pentru criza din energie. A făcut până acum scut în jurul ministrului Popescu. Ei l-au salvat la precedentele două moțiuni depuse de USR. Acum e momentul (în ceasul al 13-lea) ca PSD să arate un minim de responsabilitate pentru țara pe care o guvernează”.

„Virgil Popescu trebuie demis urgent dacă vrem să trecem această iarnă cu bine”, și-a încheiat postarea Cătălin Drulă.

PSD acuză PNL pentru criza facturilor în energie. Reacția PNL

Luni, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că din cauza fostei guvernări PNL au reapărut băieții deștepți în energie: „Există o abordare pe aceste luni în care energia e deja vândută și am văzut că această liberalizare, să nu-i mai spun tâmpită, haotică, cum spune BNR, a dus la inventarea din nou a băieților deștepți din energie. Anul trecut energia a fost vândută cu 300 – 400 și azi o cumpărăm cu toții la un preț de 3.000. (…) acă Hidro a vândut energia anul trecut nu înseamnă că a încasat banii. Ei încasează acum când respectivii cumpărători vând cu 3.000”.

Ciolacu i-a acuzat apoi pe liberali că au complotat să dea vina pe PSD și ANRE pentru criza din energie.

Asta deși, marți, fix o astfel de acuzație a venit chiar din partea PSD.

„Românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței lui Virgil Popescu!”, a transmis deputatul social-democrat Mihai Weber, care i-a cerut apoi ministrului Virgil Popescu „să se trezească și să vină urgent cu soluții”.

De partea cealaltă, Alina Gorghiu (PNL), președinta interimară a Senatului, a susținut că liberalii sunt preocupați de găsirea de soluții și „nu suntem interesați să intrăm în competiție cine jignește sau se victimizează mai mult în public”.

Urmăriți B1TV.ro și pe