USR-PLUS, ridiculizat elegant pe tema LGBT+. Replica lui Mihail Neamțu (PMP) pentru Liviu Iolu, omul de încredere al lui Dacian Cioloș

USR-PLUS, ridiculizat elegant pe tema LGBT+. Replica lui Mihail Neamțu (PMP) pentru Liviu Iolu, omul de încredere al lui Dacian Cioloș
Foto: Inquam Photos / George Călin

USR-PLUS a devenit ținta ironiilor în România, după ce politicieni dincele două partide aliate au votat favorabil Raportul Matic, ce prevede, printre altele, și dreptul „bărbaților” de a naște. Mihail Neamțu, politician PMP, a intervenit în scandalul care a plecat din Parlamentul European.

Filosoful și teologul Mihail Neamțu i-a replicat lui Liviu Iolu, fost purtător de cuvânt al Guvernului Cioloș, actual membru USR-PLUS. Politicianul PMP i-a explicat lui Iolu că prin votarea controversarului Raport, delegația lui Dacian Cioloș nu a făcut decât să jignească o parte a comunității LGBT, pentru că femeile transsexuale nu sunt bărbați, ci femei, iar persoanele sex femininnon-binare, la fel, rămân femei.

„În toată dezbaterea iscată de Raportul Matic m-a uimit, pur și simplu, opinia frivolă a unui fizician inteligent pe care-l respect: dl Cristian Presură a comparat schimbarea de sex cu dobândirea unui pașaport străin (fie el american, elvețian sau britanic) de către un cetățean român. Cu alte cuvinte, un om de știință riguros ajunge să confunde natura și cultura, biologia cu psihologia.

O face deliberat, din conformism ideologic sau dintr-o eroare de judecată? Nu știu, dar îi reamintesc savantului nostru vorba apostolului Pavel: nu tot ce-i posibil e dezirabil și nu tot ce-i dezirabil e necesar sau folositor.

Pe vremuri, păgâni înțelepți precum Marcus Aurelius propovăduiau viețuirea simplă în acord cu legile firii. Să nu tulburi armonia naturii. Să nu trăiești viața prin comparație. Să ai mereu cugetul cumpătat. Să accepți limita și suferința vieții. Azi e la modă altceva: transumanismul (în speță, transgenderismul).

A promova la nivel de politică europeană schimbarea de sex în rândul adolescenților (fără sancțiunea părinților și fără condiționări financiar-medicale) e o decizie gravă, cu incalculabile consecințe.

Dragă domnule Presură: ca să ajung în Elveția nu-mi schimb numărul de cromozomi, nu-mi injectez hormoni în corp și nu-mi tai penisul pentru a face loc unui vagin artificial. Înlocuirea de sex oare chiar seamănă cu mutarea-n altă țară? Păi sunt 27 de state-membre UE unde pot decide să locuiesc mâine. Câte genuri sunt pe lume? Cum le-ați stabilit științific? Câte ne propuneți să testăm? Cine, în ultimă instanță, va plăti pentru această nouă dezordine identitară și amoroasă?

Pentru toți contorsioniștii care vă spun că Parlamentul European a votat un document progresist care salvează vieți , eu am un singur mesaj: mințiți tovarăși, mințiți.

Sub raport filozofic, Raportul Matic echivalează sarcina cu o boală, avortul cu un serviciu medical și femeia însărcinată cu un pacient care trebuie să solicite la spital chiuretajul așa cum un șofer cere unui mecanic înlocuirea unui pneu stricat. Viața copilului? Nu există decât țesut celular. Trauma părinților? O prejudecată.

Europarlamentarii români USR-Plus, în frunte cu Dacian Cioloș, au considerat poziția creștinismului retrogradă, irelevantă și depășită. Iată motivul pentru care Dragoș Tudorache, fiu de preot din Vaslui, a votat pentru tratarea avortului ca „drept fundamental” și „act medical esențial”: eliminarea fătului sau înlocuirea unui șold e, pesemne, același lucru.

Chiuretajul? O operație banală, precum apendicita; o intervenție lipsită de dimensiune bioetică sau morală, ca și mersul doamnei Ursula von der Leyen la pedichiură sau la coafor.

Încă ceva: Raportul Matic reprezintă nu doar un triumf în hegemonia culturală a Stângii neomarxiste, ci și o lovitură de ciocan dată celor care iubesc libertatea.

Documentul ne spune, negru pe alb, că orice „clauză de conștiință a unei persoane (i.e., medicul) nu poate aduce atingere dreptului pacientului de a avea acces deplin la asistență medicală și servicii (avort, schimbare de sex, asistența la naștere a bărbaților trans și a persoanelor non-binare, etc).”

Ceea ce pentru Părinții fondatori ai Americii reprezentau drepturi inalienabile (viața și libertatea), azi au devenit niște mofturi pentru birocrații de la Bruxelles…

În sfârșit: purtătorul de cuvânt al USR-Plus, dl Liviu Iolu, a declarat azi că subsemnatul se află într-o grotă. De ce? Pentru simplu fapt de-a critica un document liberticid.

Domnule Iolu, noi într-o cavernă (luminată de opaițul Bibliei), voi pe pajiștea bovină de sub curcubeu (cu voie de la Ministerul Adevărului).”, i-a transmis Neamțu lui Iolu, pe Facebook.

Europarlamentarii USR-PLUS, singurii din România care au votat pro-raportului Matic

Printre cele 378 de voturi favorabile la nivelul Parlamentului European se numără și 7 din partea europarlamentarilor USR-PLUS, din grupul Renew. Cel mai sonor nume este cel al fostului premier, Dacian Cioloș. Lista este completată de Vlad Marius Botoș, Dragoș Tudorache, Vlad Gheorghe, Alin Mituță, Ramona Strungariu și Nicolae Ștefănuță.

Împotriva raportului au votat: Traian Băsescu, Vasile Blaga, Rareș Bogdan, Daniel Buda, Chris Terheș, Cristian Bușoi, Gheorghe Falcă, MariaGrapini, Mircea Hava, Dan Motreanu, Vlad Nistor, Eugen Tomac, Lorant Vincze și Iuliu Winkler.

Printre cei care s-au abținut, s-au numărat Dragoș Pâslaru, Dragoș Benea, Marian Jean Marinescu, iar Claudiu Manda a fost absent.

Carmen Avram, Tudor Ciuhodaru, Corina Crețu, Siegfreid Mureșan, Dan Nica, Rovana Plumb și Mihai Tudose au ales să nu voteze.

Urmăriți B1TV.ro și pe