Vaccinul antigripal, în România. Nelu Tătaru: „Până la acest moment au ajuns 330 de mii de doze”

Vaccinul antigripal, în România. Nelu Tătaru: „Până la acest moment au ajuns 330 de mii de doze”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Joi, în timpul vizitei la Brăila, ministrul Sănătății a declarat că au fost comandate, până în prezent, 3 milioane de doze de vaccin antigripal. Potrivit acestuia, prima tranșă a ajuns deja la noi în țară și a fost distribuită Direcțiile de Sănătate Publică din teritoriu, scrie Agerpres.

Nelu tătaru a ținut să precizeze că anul acesta, în categoria de risc ce va beneficia de vaccinare gratuită vor intra și cadrele didactice.

330 de mii de doze de vaccin au ajuns în România

În total, pentru România, au fost comandate 3 milioane de doze de vaccin antigripal. Până la acest moment, potrivit ministrului Sănătății, au ajuns în România 330 de mii de doze, urmând să mai ajungă încă 400 de doze în cursul lunii septembrie. În cursul lunii viitoare ar urma să ajungă 1,2 milioane de doze din vaccinul antigripal, iar la final o tranșă de 1 milion.

„A venit prima tranşă de 330 de mii de doze de vaccin, s-au împărţit pe DSP-uri. Mai avem o tranşă care trebuie să vină în această lună, 400 de mii în total, luna viitoare vor fi 1,2 milioane de doze, apoi încă 1 milion de doze”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, în timpul vizitei de la Brăila.

Primele vaccinuri, împărțite Direcțiilor de Sănătate Publică din țară

Prima tranșă de vaccin antigripal este destinată imunizării cadrelor medicale, fiind apoi distribuită către medicii de familie, urmând să fie astfel vaccinate categoriile de risc.

„În categoria celor de risc vor intra suplimentar şi cadrele didactice. Mai avem în acest moment 3 milioane de doze de vaccin antigripal pe care l-am contractat, cu posibilitatea prelungirii la încă un milion de doze şi vor fi distribuite şi către cadrele din învăţământ”, a declarat Nelu Tătaru, în cursul zilei de joi.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE