Vaccinul antigripal, în România. Nelu Tătaru: „Până la acest moment au ajuns 330 de mii de doze”

Vaccinul antigripal, în România. Nelu Tătaru: „Până la acest moment au ajuns 330 de mii de doze”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Joi, în timpul vizitei la Brăila, ministrul Sănătății a declarat că au fost comandate, până în prezent, 3 milioane de doze de vaccin antigripal. Potrivit acestuia, prima tranșă a ajuns deja la noi în țară și a fost distribuită Direcțiile de Sănătate Publică din teritoriu, scrie Agerpres.

Nelu tătaru a ținut să precizeze că anul acesta, în categoria de risc ce va beneficia de vaccinare gratuită vor intra și cadrele didactice.

330 de mii de doze de vaccin au ajuns în România

În total, pentru România, au fost comandate 3 milioane de doze de vaccin antigripal. Până la acest moment, potrivit ministrului Sănătății, au ajuns în România 330 de mii de doze, urmând să mai ajungă încă 400 de doze în cursul lunii septembrie. În cursul lunii viitoare ar urma să ajungă 1,2 milioane de doze din vaccinul antigripal, iar la final o tranșă de 1 milion.

„A venit prima tranşă de 330 de mii de doze de vaccin, s-au împărţit pe DSP-uri. Mai avem o tranşă care trebuie să vină în această lună, 400 de mii în total, luna viitoare vor fi 1,2 milioane de doze, apoi încă 1 milion de doze”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, în timpul vizitei de la Brăila.

Primele vaccinuri, împărțite Direcțiilor de Sănătate Publică din țară

Prima tranșă de vaccin antigripal este destinată imunizării cadrelor medicale, fiind apoi distribuită către medicii de familie, urmând să fie astfel vaccinate categoriile de risc.

„În categoria celor de risc vor intra suplimentar şi cadrele didactice. Mai avem în acest moment 3 milioane de doze de vaccin antigripal pe care l-am contractat, cu posibilitatea prelungirii la încă un milion de doze şi vor fi distribuite şi către cadrele din învăţământ”, a declarat Nelu Tătaru, în cursul zilei de joi.

Ultima oră
21:13 - Florin Cîțu: România a fost verde cel mai mult timp din UE / Discuțiile cu Ministerul Sănătății erau de foarte multe ori despre agențiile de medicamente, despre acea agenție de investiții cu salarii imense, dar nu despre pandemie (VIDEO)
21:12 - Florin Cîțu, explică de ce a apărut în platoul B1 TV cu mască: „Din măsuri de siguranță și pentru Congres, bineînțeles”
20:54 - Cseke Attila: Erau sub 700 de paturi ATI pentru bolnavii de COVID-19 când am venit la Ministerul Sănătății. Numărul infectărilor și al internărilor crește mai brusc decât în celelalte valuri (VIDEO)
20:51 - Spitalul Județean Ilfov redevine unitate pentru tratarea pacienților bolnavi de COVID-19
20:50 - Activităţile economice se vor închide la ora 18:00, unde incidența trece de 4 la mie
20:33 - Explozie de proporții la parterul unui bloc din centrul orașului Satu Mare. Cel puțin o persoană a fost grav rănită (VIDEO)
20:30 - Marcel Ciolacu critică participarea lui Iohannis la congresul PNL: „O implicare nepermisă pentru un preşedinte în viaţa politică”
20:28 - Declic: DNA a început urmărirea penală in rem în dosarul înregistrat pe numele lui Florin Cîțu și al Mioarei Costin. Infracțiunile anchetate sunt cele de abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu
20:27 - O unitate mobilă de ATI, dedicată pacienților cu forme grave de COVID-19, va fi amplasată la Institutul Marius Nasta din București
20:04 - Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a decis amplasarea unei unităţi mobile ATI la ”Marius Nasta”