Valeriu Turcan: Mi se pare îngrijorător faptul că sunt membri actuali ai Cabinetului de care oamenii nu află decât dacă vor căuta componența Guvernului pe Wikipedia

Valeriu Turcan: Mi se pare îngrijorător faptul că sunt membri actuali ai Cabinetului de care oamenii nu află decât dacă vor căuta componența Guvernului pe Wikipedia

Fostul consilier prezidențial Valeriu Turcan este de părere că Guvernul din umbră al PNL nu va putea concura cu Guvernul aflat la putere.

Totodată, Turcan spune că PNL va fi ajutat de faptul că guvernarea PSD se află în derivă din cauza problemelor pe care Victor Ponta le are cu justiția.

“Niciodată nu va putea un cabinet „din umbra” să rivalizeze în termeni de vizibilitate cu cel de la Palatul Victoria, ar fi nerealist să cerem așa ceva. Însa am observat multe poziții publice argumentate, care au pus în valoare decizii incorecte sau scăpări ale guvernului. Deci sunt zone cu o puternică expertiză la PNL și cred că au toate șansele să dea României un guvern solid.

Legat de vizibilitate, mult mai îngrijorător mi se pare că sunt membri actuali ai Cabinetului de care oamenii nu află decât dacă vor căuta componența Guvernului pe Wikipedia. PNL beneficiază de un ajutor foarte mare din faptul ca guvernarea PSD cu Victor Ponta la Palatul Victoria este în derivă, care nu pare să aibă resursele necesare pentru o reinventare deși a avut câteva ocazii să o facă.

  (…) din ce în ce mai multa autoritate se mută către Liviu Dragnea”, a declarat Valeriu Turcan pentru ziare.com.

Consultantul politic a vorbit și despre controversatul Cof Fical. Acesta este de părere că măsurile sunt bune, dar atrage atenția că nu există atâția bani pentru implementarea lor.

„Nu pot să iasă toate la socoteală. Pur și simplu nu-s atâția bani, chiar dacă toate sunt decizii de dorit. (…) Ar fi de mare ajutor țării dacă ar exista o soluție comună putere-opoziție astfel încât Codul să fie unul aplicabil și să confere economiei românești acea predictibilitate și stabilitate care au și stat la baza creșterii economice înregistrate cu Victor Ponta la Palatul Victoria. Acesta este adevăratul interes național și cine va fi liderul acestui proces va câștiga mai mult”, a adăugat Turcan

Urmăriți B1TV.ro și pe