Valeriu Zgonea: Imunitatea lui Victor Paul Dobre nu va fi ridicată "pe genunchi". Vom lua o decizie săptămâna viitoare

Valeriu Zgonea: Imunitatea lui Victor Paul Dobre nu va fi ridicată "pe genunchi". Vom lua o decizie săptămâna viitoare
Foto: cluj.citynews.ro

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, vineri, că nu a văzut documentul oficial prin care procurorul general cere ridicarea imunității fostului ministru delegat pentru Administrație Victor Paul Dobre, care actualmente are funcția de deputat, arată Agerpres.

Să văd documentul, încă nu l-am văzut. Eu nu sunt în București, o să mă întorc luni. Trebuie să văd ce cere procurorul general pentru că, chiar dacă convoc Biroul Permanent, asta nu rezolvă nimic. Există o procedură care trebuie urmată, o să mă uit atent în Regulamentul Camerei și o să discut cu colegii din departamente„, a spus Zgonea.

Acesta a adăugat că la mijloc se află viața unui om, astfel încât ridicarea imunității nu se va face „pe genunchi”, o decizie urmând să fie luată săptămâna viitoare.

Procedura de ridicare a imunității nu este una care se face pe genunchi. Este în joc viața unui om. Să vedem ce probe sunt, să vadă colegii de la comisie. Nu pot să mă joc cu viața unui om. Comisia trebuie să îl audieze și pe domnul Dobre, iar dacă acesta este în concediu îl lăsăm să-și facă concediul. Este deputat, plecăm de la prezumția de nevinovăție așa cum se pleacă în toate cazurile de acest gen„, a încheiat Valeriu Zgonea.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a solicitat Camerei Deputaţilor un aviz pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru delegat al Administraţiei, Victor Paul Dobre. Acesta este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

Vezi AICI mai multe detalii despre cererea de umărire penală a lui Victor Paul Dobre.