Valeriu Zgonea nu comentează acuzațiile aduse de DNA lui Dan Șova

Valeriu Zgonea nu comentează acuzațiile aduse de DNA lui Dan Șova

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, nu a dorit să comenteze acuzațiile pe care DNA i le aduce colegului său de partid, Dan Șova, care, potrivit interceptărilor DNA, negocia cu Viorel Hrebenciuc șefia partidului.

„Nu comentez. Dan Șova este colegul meu, îl apreciez, este decizia lui personală, este un jurist respectat. Nu există un om în acest partid care poate pune cu mâna președintele PSD, este un procedeu democratic”, a spus Zgonea.

„Poate sunt scoase pasaje din context, nu pot să comentez, nu sunt analist politic. Campania pe care o facem noi este una pozitivă și asta deranjează”, a mai spus Valeriu Zgonea, convins că imaginea PSD nu va avea de suferit în urma acestor dosare penale.

Senatorul PSD Dan Şova este urmărit penal pentru trafic de influenţă, după ce ar fi acceptat, la solicitarea deputatului Viorel Hrebenciuc, să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse, pentru ca deputatul să nu execute o eventuală condamnare, potrivit DNA. Procurorii spun că, în 17 octombrie, Viorel Hrebenciuc, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, şi-ar fi folosit influenţa faţă de Dan Şova în scopul de a-l determina să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse. Viorel Hrebenciuc i-ar fi promis colegului său din PSD, în schimbul intervenţiilor sale, că îl va sprijini să obţină funcţia de preşedinte al partidului din care cei doi fac parte. Şova ar fi promis, potrivit DNA, că, în schimbul ajutorului acordat pentru a deveni preşedintele partidului, îl va determina pe ministrul Justiţiei să iniţieze un asemenea proiect, în condiţiile în care el nu poate deveni ministru al Justiţiei din cauza dosarului penal în care are calitatea de suspect.

Vezi AICI interceptări din dosar

Zgonea nu comentează urmărirea penală a lui Șova