Valeriu Zgonea: Voi convoca marți Biroul Permanent al Camerei Deputaților, pentru a discuta cazul Dobre

Valeriu Zgonea: Voi convoca marți Biroul Permanent al Camerei Deputaților, pentru a discuta cazul Dobre
Foto: ghimpele.ro

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că a decis să convoace marți  Biroul Permanent al Camerei, pentru a se transmite la Comisia juridică solicitarea Parchetului în cazul lui Victor Paul Dobre.

Valeriu Zgonea a arătat că, în acest moment, singura sa preocupare sau dilemă ţine de faptul că informaţii din interiorul referatului procurorului de secţie au apărut în mass-media înainte ca acest document să ajungă la Parlament, fapt ce „decredibilizează anumite instituţii,” relatează Mediafax.

Se pare ca mai mulți membri ai Camaerei Deputaților vor ridica această chestiune în şedinţa Biroului Permanent.

„Eu nu pot să obstrucţionez procesul de justiţie, nu am să fac ceea ce s-a întâmplat în cazul Monicăi Iacob Ridzi, când cererea a ajuns la Comisia juridică după opt luni de zile. Voi trimite la Comisia juridică, care trebuie să judece cu celeritate toate documentele şi va lua o decizie pe cale de consecinţă”, a declarat președintele Camerei Deputaților, menționând că în Regulamentul instituției nu există obligaţia pentru el, în calitatea de președinte, să convoace Biroul Permanent. Însă va lua această decizie pentru a lăsa Parlamentului dreptul de a se pronunţa.

Valeriu Zgonea a adăugat și că în prezent funcţionează o decizie în Cameră, care dă posibilitatea convocării Biroului Permanent fără a fi nevoie de cvorum.

„Voi pune pe ordinea de zi un singur punct, cererea Parchetului General, care va fi trimisă Comisiei juridice”, a mai spus Valeriu Zgonea, precizând că procedura care se va aplica în comisie este similară cu cea în cazurile Monica Iacob Ridzi, Miron Mitrea, Laszlo Borbely, Adrian Năstase etc.

„Este o cerere de începere a urmăririi penale, judecă cei de acolo, au acces la dosar, care se află la mine în fişierul strict secret, nu a avut nimeni acces la el. Totul se va desfăşura conform legii”, a afirmat Zgonea.

Discuțiile din Biroul Permanent vizează cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție de ridicarea a imuntății parlamentare pentru fostul ministrul delegat pentru Administrație, Victor Paul Dobre, pentru ca acesta să poată fi anchetat în cazul listelor electorale.