Valeriu Zgonea: „Vreau ca cel târziu vineri să avem o sesiune extraordinară a plenului reunit”

Valeriu Zgonea: „Vreau ca cel târziu vineri să avem o sesiune extraordinară a plenului reunit”

Vineri ar putea fi convocată sesiunea extraordinară a parlamentului reunit care va urma să dezbată decizia Curţii Constitutţionale în privinţa referendumului. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea afirmă că va convoca şedinţaBiroului Permanent în momentul în care va primi hotărârea CCR.

„Zegrean m-a informat că mâine dimineață la 10 va fi un plen CCR când va fi citită decizia. Până în 14:00 va fi transmisă președinte celor două camere. Sper ca în seara asta să mă pot consulta cu toți liderii grupului parlamentar. Am avut o discuție cu Petru Filip, sper să avem cvorum ca să convocăm o sesiune extraordinară. Când primim decizia Curții, președinții camerelor sunt obligați în 24 ore să convocăm un bir permanet pe cvorum. Dacă mâine seară vom avea un birou permanent reunit putem să concluzionăm, vreau ca cel târziu vineri să avem o sesiune extraordinară a plenului reunit”, a declarat Zgonea.

Curtea Constituţională a constatat, în hotărârea adoptată marţi, că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil şi menţionează că la data publicării deciziei în Monitorul Oficial Traian Băsescu îşi reia atribuţiile.

Zgonea: Cel târziu vineri vreau să avem plen reunit

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22831').select();" id="embed_text_22831" />