Vasile Blaga: Adriean Videanu este un posibil candidat PDL pentru președinție, însă o decizie se va lua doar în urma Convenției Naționale

Vasile Blaga: Adriean Videanu este un posibil candidat PDL pentru președinție, însă o decizie se va lua doar în urma Convenției Naționale

Liderul PDL Vasile Blaga a vorbit, vineri, la Târgu Jiu, despre eventualul candidat al PDL-ului la alegerile prezidențiale, menționând că o astfel de persoană va fi aleasă abia în urma Convenției Naționale din luna mai.

Blaga a menționat numele lui Adriean Videanu drept posibil candidat, spunând că șansele acestuia de a fi ales sunt aceleași cu ale altor membri ai partidului.

„Domnul Videanu este una din persoanele care ar putea candida. Dacă îl va susţine partidul la momentul acela, şi aici vorbim de 2014, nu văd de ce atâta grabă, inclusiv de la unii colegi, pentru 2013. Nu uitaţi că unii candidaţi ai noştri au intrat în bătălii, domnul Traian Băsescu, la locale, cu şapte zile, înainte de a se depune listele, iar în 2004 Traian Băsescu a fost candidatul nostru la prezidenţiale cu patru zile înainte, până atunci fiind domnul Stolojan”, a spus Blaga, acesta menţionând şi că în PDL „sunt soluţii” pentru un candidat la Preşedinţie.

Întrebat despre criteriile în baza cărora va fi desemnat viitorul candidat la Președinția României, Blaga a spus că face politică de 20 de ani şi ştie ce decizii trebuie să ia, scrie Mediafax.

„Fac politică de 20 de ani şi eu vă răspund ceea ce vreau. Nu voi comenta mai mult, cu tot respectul pe care vi-l port. Nu e grabă ca să stabilim candidatul acum trei zile, când a ridicat problema, sau eu acum la Gorj”, a răspuns Blaga la o întrebare a jurnaliştilor pe tema respectivă.

Liderul PDL a spus şi că nu se include în categoria celor care vor ca desemnarea candidatului partidului la Preşedinţie să se facă într-un timp cât mai scurt, așa cum a propus Cristian Preda.

„Au fost colegi care au susţinut în această perioadă, aţi văzut şi dumneavoastră, Cristian Preda, că trebuie să avem imediat un candidat la Preşedinţie. Nu fac parte din această categorie. O să avem o Convenţie Naţională în mai, care vor stabili aceste teme. Noi am cerut să stabilim deocamdată modul de desemnare a candidatului”, a declarat Blaga.

Ultima oră