Vasile Blaga: O să depunem o moțiune de cenzură și în viitoarea sesiune parlamentară

Vasile Blaga: O să depunem o moțiune de cenzură și în viitoarea sesiune parlamentară
Foto: B1 TV

Copreședintele PNL, Vasile Blaga, a declarat, marți, că liberalii nu pot accepta rămânerea lui Victor Ponta în funcția de premier după ce a fost trimis în judecată și vor depune în următoarea sesiune parlamentară o nouă moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

„Bineînțeles că noi o să depunem o moțiune de cenzură și în viitoarea sesiune parlamentară. Este rolul Opoziției să depună moțiune de cenzură și avem atâtea teme, har Domnului! Noi avem atâtea teme economice pe care le puteam evoca pentru această moțiune, dar nu puteam depăși această fază a trimiterii în judecată a lui Victor Ponta”, a menționat Blaga  într-un interviu televizat, potrivit Agerpres.

Liderul liberal a mai precizat că până la începutul sesiunii parlamentare viitoare, din februarie, anumite partide care au votat marți împotriva moțiunii de cenzură ar putea să-și schimbe părerea.

„Puteți să fiți siguri că vom depune o moțiune de cenzură în primăvară împotriva Guvernului Ponta. Și lucrurile pot evolua: poate că unii dintre cei care azi îl sprijină vor ajunge la concluzia că au costuri politice prea mari în fața electoratului român și îl vor lăsa în pace”, a completat copreședintele PNL.