Vasile Dîncu, declarații despre stadiul a două investiții în Apărare: Ce se întâmplă cu proiectul de modernizare a bazei de la Kogălniceanu și cu achiziția de corvete (VIDEO)

Vasile Dîncu, declarații despre stadiul a două investiții în Apărare: Ce se întâmplă cu proiectul de modernizare a bazei de la Kogălniceanu și cu achiziția de corvete (VIDEO)
Vasile Dîncu: Statul vrea să recruteze 10.000 de militari voluntari. Foto: Guvernul României / Facebook

Vasile Dîncu (PSD), ministrul Apărării, a vorbit miercuri, pentru B1 TV, despre stadiul a două importante investiții în domeniul său: modernizarea bazei de la Kogălniceanu și achiziția de corvete.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Dîncu, despre modernizarea de la Kogălniceanu și achiziția de corvete

Vasile Dîncu a fost întrebat despre stadiul a două investiții în Apărare: licitația în derulare de 2,1 miliarde de euro pentru modernizarea bazei de la Kogălniceanu și achiziția de corvete.

„Cele două proiecte sunt în stadii diferite. În cazul proiectului modernizării bazei de la Kogălniceanu avem o licitație care acum a fost oprită – era o licitație pentru prima fază, pentru o sumă mai mică, nu pentru toată suma, pentru o chestiune de inftrastructură – pentru o contestație și rezolvarea acestei contestații. Deci e un proiect inițiat și care va continua în viitor.

În ceea ce privește contractul cu corvetele, cu Naval Group și Șantierul Naval Constanța, suntem pe ultima fază a negocierii. Suntem foarte aproape de a găsi o soluție la ultimele cereri pe care asocierea celor două firme le-a făcut la nivelul Guvernaului. Problema e că e vorba de o licitație și un loc în care Guvernul are mai puțin de spus, căci achiziția n-o face Guvernul la corvete, ci se face prin Romtehnica. Suntem în ultima fază de negociere. Faptul că mâine vine ministrul Apărării din Franța, vom avea mâine o discuție, sper că va deschide și mai mult perspectiva semnării rapide a acestui proiect”, a declarat Vasile Dîncu, pentru B1 TV.

Vasile Dîncu, reacție în criza declanșată de Rusia

Ministrul a mai spus, în aceeași emisiune, că Rusia e principalul element turbulent în această parte a Flancului Estic, dar românii nu trebuie să se îngrijoreze deoarece suntem parte a NATO, cea mai puternică alianță politico-militară.

„Noi analizăm această situație, dar în toate scenariile nu e vorba de un război pe teritoriul României sau de participarea drectă a României în cadrul unui conflict militar”, a punctat Dîncu.

Acesta a vorbit și despre scenariul în care un posibil conflict militar ar putea antrena un nou val de refugiați.

Urmăriți B1TV.ro și pe