Vezi declarațiile integrale ale președintelui Traian Băsescu în care vorbește despre ofițerul acoperit (VIDEO)

Vezi declarațiile integrale ale președintelui Traian Băsescu în care vorbește despre ofițerul acoperit (VIDEO)
Foto: B1 TV

Președintele Traian Băsescu a susținut, miercuri seară, o declarație de presă la Palatul Cotroceni în care a vorbit despre ofițerul acoperit.

Șeful statului a afirmat că fostul șef al SIE, Teodor Meleșcanu, a dezinformat în momentul în care a spus că șeful statului i-a cerut lista cu ofițeri acoperiți. (Detalii AICI)

Totodată, Băsescu a declarat că premierul Victor Ponta nu a avut misiuni în timpul în care a fost ofițer acoperit, el doar profitând de poziția pe care o avea în SIE pentru a participa la diferite seminarii în afara țării. (Detalii AICI)

Mai mult, președintele a subliniat faptul că nu a făcut aceste dezvăluiri pentru a o ajuta pe Elena Udrea, candidat PMP la alegerile prezidențiale, să câștige scaunul de la Cotroceni. (Detalii AICI)

Nu în ultimul rând, șeful statului a apreciat ca fiind „prea slab” controlul parlamentar asupra activităţii serviciilor de informaţii, el menţionând, în legătură cu subiectul relaţiei premierului cu SIE, că dacă ar fi existat un control parlamentar corect, „nu am fi ajuns aici”. (Detalii AICI)

Declarație de presă Traian Băsescu – 15 octombrie 2014