Vicepremierul Daniel Constantin, la mâna senatorilor din PC: Cum negociau funcții baronii lui Voiculescu în discuțiile cu ministrul PC (VIDEO)

Vicepremierul Daniel Constantin, la mâna senatorilor din PC: Cum negociau funcții baronii lui Voiculescu în discuțiile cu ministrul PC (VIDEO)
Foto: agerpres.ro

Şeful Partidului Conservator, Daniel Constantin, apare în interceptările DNA. Constantin a vorbit la telefon cu senatorul PC Vasile Nistor în primăvara acestui an, imediat după ce liberalii au anunţat că vor să plece de la guvernare.

Parlamentarii PC încercau să-și impună oamenii în diverse funcții și amenințau cu demisia. Stenogramele au apărut după ce procurorii au cerut un mandat de interceptare în cazul senatorului PC Vasile Nistor, suspectat că a încercat dirijarea dosarul președintelui-fondator al PC, Dan Voiculescu, către un complet favorabil.

Şeful PC Daniel Constantin a avut o discuţie cu senatorul conservatorilor, Vasile Nistor, pe 27 februarie 2014. Cei doi au vorbit despre senatorul de Olt, Mihai Niţă, care în iulie 2012 trecuse de la PDL la PC. Acesta voia un post de director adjunct la APIA pentru un apropiat de-al său.

Nistor: A numit director adjunct pe cinem – cea mai mare jigodie din APIA care-i în tot felul de scandaluri, cu banii, cu primarii.

Constantin: Stați domn’e, stați domn’e un pic. Stați un pic, cum îl cheamă?

Nistor: Nu știu cum îl cheamă. Eu i-am zis: „Băi, Mihai, stai mă o secundă că nu am vorbit cu ministru’ ieri și mi-a spus că prima problemă care trebuie s-o rezolv este la tine, mă. Deci, eu i-am spus, bă, Oltu’, la, la, la Niță, avem treabă și trebuie să rezolvăm, l-a chemat pe Cristi, ăla”. Și a zis: „Nu, nu cred, vorbe, ăstea sunt povești. Am ieșit după aia și m-am dus la microfon, era Băsescu acolo și am plecat, așa ceva eu nu accept. Indiferent, și-a bătut joc de mine și eu nu accept”, se arată în stenogramele citate de Evenimentul Zilei.

Vicepremier și ministru al Agriculturii, Daniel Constantin și mai mulți parlamentari PC au fost interceptați de procurorii DNA. Existau indicii că președintele executiv al PC, senatorul Vasile Nistor, încerca să dirijeze dosarul președintelui-fondator al PC, Dan Voiculescu, către un complet favorabil.

Pe 11 martie 2014, Vasile Nistor a avut o altă discuție cu Daniel Constantin despre Mihai- Cristian Dănuț, senator de Brăila, care în martie 2013 a trecut de la PP-DD la PC. Acesta voia un post de subprefect.

Constantin: Da.

Nistor: Domnu’ președinte, m-a omorât ăsta de la Brăila,

Dănuț. Constantin: Așa.

Nistor: Dacă lui nu-i putem face față, el pleacă. Acuma, asta ne mai trebuie acuma.

Constantin: Eu știu foarte bine și ne simte la înghesuială. Acuma hotărâm, i-am spus, nu s-a luat nicio decizie.

Nistor: Măcar s-o amânăm după.

Constantin: Păi, eu stau, știu!

Nistor: Dacă e vreo construcție, altceva, s-o amânăm.

Constantin: Da, da, da.

După câteva minute, Nistor a primit un SMS de la Constantin: „Rămâne Brăila”.

Daniel Constantin, implicat în stenogramele din dosarul lui Voiculescu