Raluca Turcan s-a întâlnit cu rectorii și reprezentanții studenților: „Am discutat subiecte de maximă importanță pentru deschiderea anului universitar”

Raluca Turcan s-a întâlnit cu rectorii și reprezentanții studenților: „Am discutat subiecte de maximă importanță pentru deschiderea anului universitar”
FOTO: Facebook: Raluca Turcan

Miercuri seară, la Guvern, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Educației, Monica Anisie au avut o întâlnire cu 15 rectorii ai universităților românești, dintre aceștia făcând parte: conducerea Consiliului Naţional al Rectorilor, cu reprezentaţii asociaţiilor studenţilor ANOSR, UNSR, USR şi LSRS, precum şi reprezentanţii sindicatului Alma Mater.

Deschidere anului universitar în cele mai bune condiții

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat, pe contul personal de Facebook faptul că, în cadrul întâlnirii, au fost discutat măsurile necesare pentru începerea anului universitar în condiții de siguranță.

„În această seară a avut loc la Guvern o întâlnire cu 15 rectori ai universităților românești – conducerea (CNR), cu reprezentații asociațiilor studenților ANOSR, UNSR, USR și LSRS, precum și reprezentanții sindicatului Alma Mater (proveniți din 11 universitati).

Am discutat subiecte de maximă importanță pentru deschiderea anului universitar în cele mai bune condiții posibile din perspectiva securității sanitare combinată cu nevoia de continuare a actului educațional.

Rezultatele concrete dar și concluziile întâlnirii au fost :

1. Există deplină disponibilitate pentru îmbunătățirea prevederilor OM comun Educație-Sănătate în spiritul unei mai bune adaptări la specificul universităților și se apreciază orice contribuție constructivă în beneficiul comunităților academice românești.

2. S-a agreat inițierea unor demersuri împreună cu Ministerul Fondurilor Europene pentru sustinerea cheltuielilor materiale ocazionate de nevoia de prevenire și diminuare a riscului Covid și de continuare a procesului educațional în învățământul superior.

3. S-au reținut argumentele aduse de mediul universitar și se va lua în considerare oportunitatea inițierii unei HG de creștere a cifrei de școlarizare, în scopul susținerii tinerilor ce doresc să-și continue studiile la nivel universitar în România.

4. Reprezentanții mediului universitar au apreciat în mod special includerea universităților românești ca promotori eligibili în cadrul PNRR, prin OUG 155/2020, considerând esențial acest aspect”, a scris Raluca Turcan pe contul de Facebook.

În această seară a avut loc la Guvern o întâlnire cu 15 rectori ai universităților românești – conducerea (CNR), cu…

Publicată de Raluca Turcan peMiercuri, 16 septembrie 2020

Ultima oră
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat