Lider PSD: Coldea încearcă să ascundă vinovăţia de a fi creat un sistem paralel de putere de tip stalinist. Kovesi a subjugat justiţia serviciilor

Lider PSD: Coldea încearcă să ascundă vinovăţia de a fi creat un sistem paralel de putere de tip stalinist. Kovesi a subjugat justiţia serviciilor

Vicepreşedintele Comisiei SRI, deputatul social-democrat Marian Cucşa, a lansat un atac dur la adresa lui Florian Coldea, după audierea acestuia de vineri.

Cucşa a declarat că, în timpul discuțiilor din comisie, a avut senzația că fostul prim-adjunct al directorului SRI trăiește într-o realitate paralelă. Acesta a făcut referire și la existența unui scenariu pus la punct de artizanii binomului SRI – DNA

„Personal, mă declar profund nemulţumit de răspunsurile oferite de domnul Coldea. Am avut impresia că acesta trăieşte într-o realitate paralelă, îi contrazice pe toţi specialiştii din justiţie care au atras atenţia că aceste protocoale sunt ilegale şi încalcă Constituţia şi Codul de procedură penală. A părut că am asistat la o continuare a declaraţiilor doamnei Kovesi: nu e vorba de colaborare, e vorba de cooperare, nu e vorba de echipe mixte, e vorba de echipe comune. Parcă am văzut un scenariu pus la punct de către artizanii binomului SRI – DNA din ultimii ani, într-o ultimă încercare a lor de a-i minţi pe români”, a susținut Marian Cucşa, potrivit Mediafax.

Acesta a punctat că protocolul SRI – Parchet conţine încălcări flagrante ale procesului penal și eludează principii din Constituție.

Cucşa îl mai acuză pe Coldea că a sfidat membrii comisiei și Parlamentul.

„Modul în care a răspuns până în prezent la audierile din cadrul comisiei demonstrează, fără putinţă de tagadă, că Florian Coldea încearcă din răsputeri să ascundă realitatea şi adevărul care au ieşit la suprafaţă, să ascundă vinovăţia de a fi creat în România un sistem paralel de putere de tip stalinist, din perioada anilor `50 – `60, în care deciziile erau luate de tandemul securitate – procuratură.

În acelaşi timp, dacă vorbim de Florian Coldea trebuie să analizăm şi acţiunile pe care le-a întreprins SRI împreună cu celelalte instituţii din justiţie. Şefa DNA a subjugat justiţia serviciilor, a pus parchetele în slujba SRI-ului, sporind puterile acestuia peste cele prevăzute de lege”, a mai acuzat vicepreşedintele Comisiei SRI.

Urmăriți B1TV.ro și pe