Viceprimarul Cornel Pieptea: În cazul în care se va decide arestarea preventivă, mandatul lui Sorin Oprescu se va suspenda de drept. Este puternic afectată imaginea Primăriei București (VIDEO)

Viceprimarul Cornel Pieptea: În cazul în care se va decide arestarea preventivă, mandatul lui Sorin Oprescu se va suspenda de drept. Este puternic afectată imaginea Primăriei București (VIDEO)
Foto: facebook.com/pieptea.cornel

Liberalul Cornel Pieptea, viceprimar al Capitalei, a declarat duminică, într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV, că în cazul în care Sorin Oprescu va fi arestat preventiv, acesta va fi suspendat din funcția de primar general, însă nu își va pierde calitatea până la o pronunțare clară a justiției.

”În cazul în care se va decide arestarea preventivă, mandatul se va suspenda de drept, prefectul va face această constatare. Ulterior, Consiliul General se va întâlni într-o ședință în regim de urgență și va alege dintre cei doi viceprimari pentru a prelua atribuțiile primarului general”, a declarat viceprimarul.

Cornel Pieptea a mai precizat că, în perioada următoare, conducerea Primăriei Capitalei trebuie să se asigure că instituția va funcționa în mod normal.

”Va trebui să ne asigurăm că primăria va funcționa întrucât mandatul primarului va fi suspendat, deci el nu-și va pierde calitatea până la o pronunțare clară a justiției. (…) Trebuie să îmbunătățim sistemul de termoficare pentru venirea iernii și să îmbunătățim toate celelate activități curente”, a mai spus Pieptea.

Acesta a ținut, de asemenea, să menționeze că, prin reținerea lui Sorin Oprescu, este puternic afectată imaginea Primăriei București.

Cornel Pieptea, despre reținerea lui Sorin Oprescu

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)