Victor Negrescu, replică DURĂ pentru PSD după plecarea din Guvern. Fostul ministru sare în apărarea Corinei Creţu: Banii europeni trebuie să fie o prioritate pentru noi

Victor Negrescu, replică DURĂ pentru PSD după plecarea din Guvern. Fostul ministru sare în apărarea Corinei Creţu: Banii europeni trebuie să fie o prioritate pentru noi
Foto: adevarul.ro

Fostul ministru al Afacerilor Europene, Victor Negrescu, preşedinte al PES Activists România, a spus, sâmbătă, că ţara noastră este pregătită pentru a prelua Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, toate elementele fiind în grafic.

El a vorbit şi despre recentul scandal dintre comisarul european Corina Creţu şi reprezentantanţii PSD privind atragerea fondurilor UE, subliniind că banii europeni trebuie să fie o prioritate pentru țara noastră.
Potrivit lui Victor Negrescu, România şi Comisia Europeană trebuie să lucreze împreună în ceea ce priveşte atragerea banilor europeni.

„Acest lucru trebuie să fie o prioritate pentru noi, pentru ţară şi cred că aceste fonduri europene sunt compatibile şi cu resursele pe care le aducem din mediul privat. Trebuie să găsim soluţia de echilibru, cred că trebuie să trecem peste dispute, peste mize personale şi să ne concentrăm pe ceea ce este important pentru ţară. Mi-aş dori, într-adevăr, ca, în acest sens, colegii care se ocupă de atragerea fondurilor europene să prezinte aceste detalii opiniei publice, ce probleme întâmpină, ce ar trebui să facă pe mai departe şi să venim, cu toţii, cu soluţii constructive. Avem nevoie să nu pierdem aceşti bani europeni şi toată lumea să se implice astfel încât resursele europene să vină la noi în ţară şi să poată fi accesate de potenţialii beneficiari”, a afirmat Negrescu, la Timişoara, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte pregătirile pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE, fostul ministru a spus că a predat lucrurile aproape finalizate, „chiar finalizate în mare parte”, atât pe dimensiunea politică, cât şi pe cea logistică.
„Pe partea politică, chiar în ultima şedinţă de Guvern la care am participat am aprobat planul nostru de lucru, priorităţile noastre, documentul strategic al tuturor preşedinţiilor şi am predat practic toate lucrurile organizate în acest sens, inclusiv discuţiile la nivel de trio, alături de Finlanda şi Croaţia. Pe partea logistică avem locaţiile, traseele, manualul de identitate, logoul preşedinţiei, toate elementele clar definite”, a precizat Negrescu.

El a reiterat că demisia sa din funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene a fost un act ce a survenit consultărilor în interiorul partidului.
„Am fost foarte clar, am considerat că (…) pentru a-mi duce mandatul la capăt trebuie să pot avea la dispoziţie toate mijloacele pentru a face lucrurile cât mai bine şi a îndeplini această misiune aşa cum am făcut-o şi până atunci, cu anumite standarde şi exigenţe profesionale şi respectând tot ceea ce înseamnă pentru mine valorile comune şi cutumele şi tradiţiile europene”, a explicat social-democratul.