Victor Ponta: Am primit rezultatul negativ al testului COVID-19. Campania electorală și procesul efectiv al alegerilor ne pun pe toți într-un pericol major

Victor Ponta: Am primit rezultatul negativ al testului COVID-19. Campania electorală și procesul efectiv al alegerilor ne pun pe toți într-un pericol major
Foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Victor Ponta a anunțat luni seară că a a primit un rezultat negativ la testul pentru infecția cu noul coronavirus. Liderul Pro România și-a oprit activitățile de campanie și s-a testat pentru COVID-19 după ce a participat la acțiuni electorale împreună cu Aurelia Ţaga, candidatul Pro România pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Bacău, care ulterior a primit confirmarea contaminării cu SARS-CoV-2.

Victor Ponta anunță că a fost testat negativ pentru COVID-19

”Am primit rezultatul NEGATIV al testului Covid 19 efectuat în această dimineață/ mă bucur pentru familia mea, prietenii și toți cei cu care am intrat în contact în această perioadă / mă rog ca Dumnezeu să ne țină sănătoși pe toți!”, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

În același timp, președintele Pro România a ținut să precizeze că, din punctul său de vedere, alegerile locale nu ar trebui să aibă loc în actualul context epidemiologic, acestea putând avea loc atunci când situația sanitară va fi sigură. ”Așa adăugăm un risc și povara absolut inutilă pe sistemul de sănătate”, spune Ponta.

”Consider o mare mizerie campania pur politică prin care unii au încercat să mă împiedice să mai merg prin țară și să sprijin candidații PRO România! Dar – ghinion – nu au reușit !

Este însa corect să fac câteva precizări :

1. Campania electorală și procesul efectiv al Alegerilor ne pun pe toți întru-un pericol major și, evident, care nu era deloc necesar / trebuie să mergem la muncă / copiii trebuie să meargă la Școală / viața economică și socială trebuie să meargă mai departe / dar Alegeri puteam și putem să facem atunci când situația sanitară este sigură / așa adăugăm un risc și povara absolut inutilă pe sistemul de sănătate – pentru niște voturi efemere și, în multe cazuri, irelevante!

2. Guvernul României, în mod intenționat și programat, refuză să crească capacitatea de testare din sistemul public (sau să deconteze 100% testele în Sistemul privat) / România face într-o zi în Sistemul Public 10% din testele efectuate în Italia, Spania sau Franța (la o populație de aproape jumătate sau respectiv o treime din aceste țări) / suma datorată în Sistemul privat (nedecontată de Guvern) descurajează oamenii în a se testa – ceea ce duce la situația în care România a ajuns pe primul loc la numărul de persoane pozitive raportat la cele testate!”, a scris liderul Pro România, pe Facebook.

Ponta, despre alegerile locale: Cei care scapă sănătoși încep din 15 octombrie campania și procedurile pentru alegerile parlamentare din decembrie

Totodată, Ponta a susținut că cine va trece cu bine de alegerile locale vor începe, de la jumătatea lunii octombrie, procedurile pentru scrutinul parlamentar din decembrie.

”Mii de oameni se vor contamina și mulți își vor pierde viața din cauza Alegerilor Locale organizate în cea mai proastă perioadă (în același timp cu deschiderea școlilor) / cei care scapă sănătoși încep din 15 Octombrie campania și procedurile pentru Alegerile Parlamentare din Decembrie!

Aici avem de a face cu infracțiunea de “zădărnicirea combaterii bolilor” prevazută de articolul 352 din Codul Penal – Autorii infracțiunii: Ludovic Orban și Guvernul său!!!

Să nu uitați aceste realități când veniți la vot – și să îi sanctionați pe cei vinovați! Sănătate!”, a mai notat Ponta.

La sfârșitul săptămânii trecute, Ponta a anunțat că Aurelia Țaga, candidat Pro România, a fost diagnosticată cu COVID-19. Cei doi s-au fotografiat împreună, în campanie, chiar înainte ca medicul să afle că a contractat noul coronavirus. Ulterior, președintele Pro România a anunțat că se va testa.

Victor Ponta: Am primit rezultatul negativ al testului COVID-19. Campania electorală și procesul efectiv al alegerilor ne pun pe toți întru-un pericol major

Ultima oră
13:06 - Emma Răducanu este aşteptată, alături de Simona Halep, la Cluj-Napoca. Transylvania Open 2021 adună mari nume din topul WTA
13:01 - Marcel Ciolacu: Alegerile anticipate sunt singura varianta. Nu credeam că se poate reseta coaliția (VIDEO)
13:01 - Marcel Ciolacu: Dacă trece moțiunea depusă de USR PLUS și AUR, Florin Cîțu va sesiza din nou CCR și va reveni prim-ministru. Cei care au depus-o trebuie să o retragă (VIDEO)
12:48 - Augustin Zegrean, despre decizia CCR privind moțiunea de cenzură: Este o decizie înțeleaptă ca de obicei. Nu se întâmplă ce au sperat guvernanții că această moțiune va fi scoasă de pe ordinea de zi (VIDEO)
12:34 - Liliana Mocanu și fiica ei, infectate cu COVID-19. Actrița din Las Fierbinți nu este vaccinată: Nu pot dormi, mă dor toate
12:30 - CCR a admis sesizarea Guvernului Cîțu privind moțiunea de cenzură, dar a stabilit că dezbaterea și votul trebuie să aibă loc (surse)
12:24 - Cu ce cadou a mers Ion Ţiriac la Simona Halep în ziua în care sportiva a împlinit 30 de ani (FOTO)
12:21 - PSD depune propria moțiune de cenzură. Sorin Grindeanu: Cealaltă moțiune are probleme pentru că există acel conflict de natură constituțională
12:18 - Radu Țincu: Secțiile ATI din București, supraaglomerate. Creșterea va continua în perioada următoare. Suntem supărați când se introduc restricții, dar am ales să ne vaccinăm într-un procent extrem de redus și să sfidăm regulile (VIDEO)
12:13 - A murit unul dintre condamnații în dosarul triplei crime de la Stoenești. Doru Durleci era încarcerat la Craiova: „A fost lăsat să zacă precum un câine”