Victor Ponta anunță că va demisiona dacă DNA va cere urmărirea sa penală în cazul votului din diaspora: „M-am gândit la demisie după alegeri”

Victor Ponta anunță că va demisiona dacă DNA va cere urmărirea sa penală în cazul votului din diaspora: „M-am gândit la demisie după alegeri”

Victor Ponta îşi va da demisia din funcţia de prim-ministru, dacă DNA va decide să îl pună sub urmărire penală în dosarul voturilor din diaspora.

Premierul a făcut acest anunţ în cadrul unei emisiuni televizate, unde a recunoscut că organizarea votului a ieşit prost.

„Cu siguranța dacă DNA cere începerea urmăririi penale față de mine, Corlățean, voi demisiona, că doar nu spunem că sta primul ministru cercetat penal… Categoric am organizat prost dintr-o eroare, noi ne-am gandit ca având aceleași secții să fie ca-n 2009. A fost greșeala mea, a MAE, lucrurile au mers prost”, a afirmat Ponta, la Antena 3.

Dosarul privind problemele înregistrate la votul din diaspora a fost trimis de procurorii Parchetului instanţei supreme la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru continuarea cercetărilor.

Liderul PSD a adăugat că s-a gândit, imediat după alegerile prezidenţiale, să demisioneze de la şefia Guvernului, dar că a înţeles că a primit, totuşi, peste cinci milioane de voturi, adăugând că la votul pentru Cabinetul restructurat va verifica dacă mai există sprijinul Parlamentului.

„Nu s-a digerat tot rezultatul, după trei săptămâni, dar am resursele interne necesare de a continua (…) Din acest punct de vedere, o iau de la capăt, mai înţelept şi cu conştiinţa lucrurilor pe care le-am greşit”, a spus Ponta.

El a reluat ideea că este dispus să colaboreze, din postul de prim-ministru, cu viitorul preşedinte Klaus Iohannis.

Ponta va demisiona dacă DNA va cere urmărirea sa penală

Ultima oră
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente, iar valul de căldură continuă (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac