Victor Ponta, către miniștri: Nu sunt foarte optimist în ce privește colaborarea cu președintele Băsescu

Victor Ponta, către miniștri: Nu sunt foarte optimist în ce privește colaborarea cu președintele Băsescu

Premierul Victor Ponta a afirmat joi, în cadrul ședinței săptămânale a Executivului, că nu este foarte optimist în legătură cu coabitarea cu președintele Traian Băsescu, odată ce acesta se reîntoarce în funcție.

În plus, premierul și-a avertizat colegii că probabil vor continua atacurile, calomniile și dosarele, dar este un lucru pe care atât el, cât și aceștia, și l-au asumat când au acceptat funcțiile, conform Mediafax.

„Nu sunt foarte optimist în ceea ce privește buna colaborare în special cu instituția Președinției. Probabil veți avea în continuare atacuri, calomnii, dosare. Știați la ce trebuie să vă așteptați în momentul în care faceți parte dintr-un Guvern care nu este agreat de președintele care se va întoarce la Cotroceni. Eu mi-am asumat și cred că și dumneavoastră v-ați asumat acest lucru. Regret foarte mult că oameni pe care îi consider în continuare prieteni și buni colegi au fost supuși acestui atac nedrept, dar important este să ajungem până la capăt. Poate nu vom ajunge toți în formula de miniști, dar în mod sigur ajungem la capăt cu sentimentul că ne facem datoria,”
a afirmat acesta în fața celorlalți miniștri.

Anterior, premierul a afirmat în The Guardian că este pregătit să „coabiteze” cu președintele atâta timp cât el își respectă atribuțiile constituționale. Miercuri, însă, a afirmat că declarația sa a fost înțeleasă greșit, el referindu-se la un alt președinte, nu cel suspendat.

Luni la ora 15:00 se va citi în Plenul reunit al Camerelor Parlamentului decizia CC prin care referendumul este invalidat și, deci, Traian Băsescu se poate reîntoarce la Cotroceni. (Detalii AICI)

Ultima oră
22:00 - Florin Cîțu, despre declația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit
21:54 - Florin Cîțu: În coaliție și eu, și Ludovic Orban susținem interesele PNL. Orice competiție e frumoasă – în economie reduce prețurile și crește oferta, în politică scoate cel mai bun lider la suprafață
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie
21:14 - UNICEF, semnal de alarmă cu privire la închiderea școlilor în pandemie: Efectele negative pe termen scurt sau lung nu justifică această abordare
20:58 - Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
20:53 - Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută