Victor Ponta, despre acuzaţiile de plagiat: „Sigur voi rămâne cu nişte răni, dar asta e viaţa”

Victor Ponta, despre acuzaţiile de plagiat: „Sigur voi rămâne cu nişte răni, dar asta e viaţa”

Prezent vineri la Craiova, premierul Victor Ponta a vorbit despre acuzațiile de plagiat care i se aduc, precizând că sigur va rămâne cu „niște răni” în urma acestui caz, însă „asta e viața”.

Întrebat despre decizia Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti, șeful Guvernului a declarat că el a respectat toate procedurile legale, iar din punctul său de vedere contează cel mai mult decizia Comisiei de Etică a Autorităţii Naţionale de Cercetare.

Conform Legii educaţiei, eu am urmat toate procedurile legale, Comisia de Etică a Autorităţii Naţionale de Cercetare s-a pronunţat, iar restul e politică şi ne batem politic. Până la urmă oamenii vor aprecia în noiembrie dacă Guvernul pe care îl conduc merită să rămână în continuare în funcţie, dacă nu sigur vor vota pe altcineva. Dacă îmi fac datoria faţă de oameni şi Guvernul va lua măsurile pe care oamenii le aşteaptă de la noi, bătăliile politice vor rămâne în urmă. Sigur, voi rămâne cu nişte răni, dar asta e viaţa„, a declarat Ponta, potrivit Mediafax.

Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a hotărât că premierul Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat, o treime din lucrare fiind copiată, „prin preluarea integrală de blocuri de text, de rânduri sau prin inversarea unor blocuri de text în raport cu sursele”.