Victor Ponta, despre noul dosar al şefului Senatului: DNA află, după 10 ani, ca și în cazul meu, că domnul Tăriceanu a luat mită. Unde ai fost, domne’, în ăștia 10 ani?

Victor Ponta, despre noul dosar al şefului Senatului: DNA află, după 10 ani, ca și în cazul meu, că domnul Tăriceanu a luat mită. Unde ai fost, domne', în ăștia 10 ani?

Victor Ponta reacţionează după apariția informațiilor potrivit cărora DNA a cerut Parlamentului avizarea începerii urmăririi penale faţă de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru o presupusă mită în dosarul Microsoft.

Fostul premier consideră că este vorba de un nou scandal politici şi a afirmat că „DNA află, după 10 ani că domnul Tăriceanu a luat mită”, întrebându-se retoric unde au fost procurorii anticorupţie în toţi aceşti ani.

„DNA află, după 10 ani, ca și în cazul meu, că domnul Tăriceanu a luat mită. Să greșești cu o persoană, să zicem cu Ponta, e de înțeles, să perseverezi în greșeală e diabolic. Unde ai fost, domne, în ăștia 10 ani? Gradul de credibilitate e zero, e un nou scandal politic. Nu cred că se va da votul în Senat. Tocmai i-au convins pe cei de la ALDE să nu voteze, vreodată, vreo moțiune.
Nu cred că acest dosar va duce la căderea Guvernului, ci, dimpotrivă, va duce la întărirea Guvernului. Protectorul domnului Dragnea e mai puternic decât protectorul domnului Tăriceanu”, a spus, la România TV, Victor Ponta, potrivit stiripesurse.ro.

Procurorii DNA ar fi cerut Parlamentului încuviințarea urmăririi penale pe numele actualului șef al Senatului, Călin-Popescu Tăriceanu.
Cererea acestora ar fi ajuns la Senat și ar fi fost înaintată și Ministerului Justiției. Solicitarea ar avea legătură cu dosarul Microsoft.
Acuzația ar fi aceea de luare de mită în perioada în care Tăriceanu era premier.

De altfel, Tărcieanu a reacţionat şi, într-o amplă postare pe Facebook, leagă momentul apariției acestor informații de valiza cu documente despre Tel Drum, susținând că totul face parte dintr-o operațiune pe care a numit-o „Salvați-l pe Lazăr” (Detalii AICI).

Ultima oră
22:56 - Shakira, acuzată de evaziune fiscală în Spania. Ce sumă ar fi evitat cântăreața să plătească
22:50 - Emil Boc, despre OUG privind împrumuturile de Trezorerie: Se adresează primăriilor mici și mijlocii, pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri europene sau naționale. Premierul a fost prompt (VIDEO)
22:41 - Mecanicul locomotivei responsabil pentru accidentul de la Fetești a fost reținut. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul incidentului
22:17 - Sepsi Sfântu Gheorghe, a doua echipă românească eliminată la penalty-uri din Conference League. Spartak Trnava merge mai departe după două remize
22:07 - Bilanț tragic în Turcia din cauza incendiilor în apropiere de Antalya. Mai multe hoteluri au fost evacuate
22:02 - Natalia Gavrilița, candidata PAS la funcția de premier al Republicii Moldova. Cine este femeia propusă de pro-europeni pentru a conduce viitorul guvern de la Chișinău
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad
21:35 - Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
21:23 - Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, anunță că îl va sprijini pe Florin Cîțu
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)