Victor Ponta: Există interese din afara României care urmăresc blocarea unor proiecte economice în România

Victor Ponta: Există interese din afara României care urmăresc blocarea unor proiecte economice în România
Foto: business24.ro

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, că are informaţii de la serviciile secrete că cei mai mulţi contestatari ai Proiectului Roşia Montană sunt de bună credinţă, dar totodată sunt şi activişti în spatele cărora stau interese străine care urmăresc blocarea unor proiecte economice.

„E o bătălie economică în care România n-a participat în ultimii ani, în care am început să contăm că suntem ţara cea mai mare din regiune şi după alegerile din noiembrie-decembrie părea să avem o anumită stabilitate şi direcţie, şi evident că există interese, pentru unele dintre ele am şi date, de a nu exista o dezvoltare economică a României. Dar până la urmă nu sunt de vină cei care ne pun beţe în roate, noi trebuie să avem grijă de noi, aici nu e teoria conspiraţiei”, a spus premierul.

Victor Ponta a subliniat faptul că Roşia Montană este doar unul dintre proiectele care este vizat de interese străine, dar există altele şi mai importante care se vrea a fi blocate.

„Nimeni nu vrea ca România să fie un mare producător de energie. Pentru România eu zic că este mai bine să fim un mare producător de energie electrică, de gaze, decât să le importăm, dar nu înseamnă că alţii gândesc la fel”, a spus prim-ministrul la Antena 3.

 

 

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)