Victor Ponta: Îl avertizez pe Băsescu să înceteze imediat cu amenințările și intervențiile în Parlament

Victor Ponta: Îl avertizez pe Băsescu să înceteze imediat cu amenințările și intervențiile în Parlament
Foto: puterea.ro

Premierul Victor Ponta l-a avertizat, marți seară, pe președintele Traian Băsescu să înceteze imediat cu amenințările la adresa Guvernului și cu intervențiile „abuzive și neconstituționale” în activitatea Parlamentului, precizând și că declarația făcută de acesta este iresponsabilă.

„Ca să folosesc acelaşi limbaj pe care cred că preşedintele îl înţelege foarte bine, în primul rând îl avertizez să înceteze imediat cu ameninţările la adresa Guvernului. Nu ne este frică de ameninţările domniei sale, nu ne-a fost nici până acum. În al doilea rând, îl avertizez să înceteze imediat cu intervenţiile, absolut abuzive şi neconstituţionale, în activitatea Parlamentului,” a spus Ponta, citat de Mediafax.

Acesta a precizat că majoritatea parlamentară a declanșat în mod legitim procedura de revocare din funcții a președinților Camerei Deputaților și a Senatului.

“Astăzi, Parlamentul, într-o bătălie politică în care Guvernul nu s-a implicat în niciun fel şi nu avea ce să caute preşedintele României să se implice, o bătălie pe care cred că aţi mai văzut-o în ultimii ani, constatând schimbarea majorităţii, schimbă doi oameni Nu cred că există Instituţia Roberta Anastase, decât dacă cumva domnul preşedinte Băsescu, în mod public, cum a mai făcut-o dealtfel, sprijină furtul şi frauda comisă de Roberta Anastase, şi nu există Instituţia Vasile Blaga, pentru că Blaga a ajuns în mod fraudulos preşedinte al Senatului, pe o funcţie care nu îi revenea nici domniei sale, nici partidului domniei sale”, a mai declarat Victor Ponta.

Premierul de asemenea a dat asigurări că nimeni nu îi va schimba pe judecătorii de la Curtea Constituțională și a condamnat faptul că membri ai PDL i-au sesizat pe această temă pe oficialii Uniunii Europene.

Vezi AICI declarațiile lui Traian Băsescu.

Vezi AICI reacția lui Crin Antonescu la declarațiile lui Traian Băsescu.