Victor Ponta: „Nu o să vedeți acest subiect la televizor, dar îl simțiți în buzunar. Povestea cu creșterea salariilor va rămâne cea mai mare înșelăciune din istorie!”

Victor Ponta: Nu o să vedeți acest subiect la televizor, dar îl simțiți în buzunar. Povestea cu creșterea salariilor va rămâne cea mai mare înșelăciune din istorie!

Fostul premier Victor Ponta lansează un nou atac la adresa realizărilor economice ale actualei guvernări, criticând dur programul de guvernare al PSD întocmit de Darius Vâlcov.

Reacţia lui Ponta vine după ce rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a urcat în februarie 2018 la 4,72%, cel mai înalt nivel din iunie 2013 încoace, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

„Rata inflației a ajuns aproape la 5% – adică, mai pe românește, toți cei care aveți salariile și pensiile în lei (nu în euro sau dolari) să știți că v-au scăzut cu 5% / nu o să vedeți acest subiect la televizor – dar îl simțiți în buzunar.
Ps – vă rog să nu va lăsați prostiți de minciunile unor așa ziși ‘liberali’ care sunt de fapt mai populiști și mai demagogi decât orice socialist: Banca Națională nu are nicio vină în povestea asta – cel mult poate să mărească dobânda de referință (adică plătiți mai mult cei care aveți credite)! Inflația apare când un Guvern doar dă bani pe care nu îi are și nu este în stare să stimuleze investițiile, absorbția de fonduri europene și încasările la buget! Mă rog – Guvernul actual are alte priorități decât acestea!
Ps 2 – ah – și povestea cu creșterea salariilor cu 25% va rămâne în final cea mai mare înșelăciune din istorie!!! 21% sunt contribuțiile sociale trecute la angajat și 5% inflație = rezultat minus 1% în buzunar!!! Tari Daddy (Liviu Dragnea, n.r.)și cu Darius (Vâlcov, n.r.)!”, a scris miercuri Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook.