Victor Ponta: Intenţia mea este ca FMI să plece din România cu scrisoarea de intenţie semnată de noul Guvern

Victor Ponta: Intenţia mea este ca FMI să plece din România cu scrisoarea de intenţie semnată de noul Guvern

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat că intenţia sa este ca delegaţia FMI, BM şi CE, care se află în aceste zile la Bucureşti, să plece din România cu o nouă scrisoare de intenţie semnată de noul Guvern, precizând că dorește Executivul ca să obţină votul în Parlament.

Eu ştiu bine ce îmi doresc, îmi doresc ca acest guvern să obţină votul de încredere şi să gestioneze cât mai rapid un guvern cu drepturi depline, un exemplu este că delegaţia FMI şi BM se află în Bucureşti în aceste zile şi intenţia mea şi interesul României este ca această delegaţie să plece din România cu noua scrisoare de intenţie semnată de un guvern care are asemenea puteri„, a precizat Victor Ponta.

Întrebat dacă USL are un „plan B” în cazul în care Guvernul USL nu va obţine votul Parlamentului, liderul PSD a spus că nu există un plan B, ci unul plan constituţional.

El a ținut să precizeze că dacă guverne consecutiv nu vor primi votul în Parlament, atunci se va ajunge la alegeri anticipate.

Victor Ponta a declarat că punctele principale din programul de guvernare al USL, care priveau o eventuală guvernare după alegerile parlamentare, sunt „perfect valabile” şi acum.

Totodată, Ponta a precizat că Guvernul pentru care va cere votul de învestitură al Parlamentului este un „Guvern special” şi unul cu un mandat limitat în timp, până la alegeri.

.