Victor Ponta: Mona Pivniceru trebuie să înceapă o reformă reală în Justiție și să rezolve câteva probleme, sigur, nu în trei luni

Victor Ponta: Mona Pivniceru trebuie să înceapă o reformă reală în Justiție și să rezolve câteva probleme, sigur, nu în trei luni

Premierul Victor Ponta a declarat joi că noul ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, va trebui să reformeze Justiţia, prin rezolvarea principalelor probleme ale acestui domeniu.

„E o zi importantă. (…) Ca om care am crescut în Justiţie, am fost şi eu procuror, întotdeauna mi-am dorit ca ministrul Justiţiei să fie cineva dintre noi, dacă pot să spun aşa. Adică să fie un judecător sau un procuror. Este prima dată când ministrul Justiţiei este un judecător, doamna Pivniceru, ceea ce cred şi sper să fi fost o alegere foarte bună. Doamna Pivniceru trebuie să rezolve, sigur, nu în trei luni, câteva dintre problemele Justiţiei şi să înceapă o reformă reală în Justiţie, în care să atingem ceea ce nu s-a rezolvat până acum”, a afirmat premierul într-o emisiune televizată la RTV, potrivit Agerpres.

Victor Ponta a susţinut că una dintre principalele probleme ale Justiţiei din România este faptul că aceasta este accesibilă, în general, oamenilor înstăriţi.

„E în regulă ca Justiţia să fie independentă, e bine ca cei de la Bruxelles să laude dacă sunt succese, dar de fapt, problema principală a Justiţiei este că oamenii nu au încredere în Justiţie şi că procesele durează mult prea mult, iar procurorii au zeci de dosare şi le amână de fiecare dată, că nu le pot judeca, este foarte scump să te poţi judeca. E o Justiţie scumpă, la care au acces, în general, cei care au bani de avocaţi, şi nu oamenii simpli”, a mai spus primul-ministru.