Victor Ponta: Nu pot convoca ședința CSM, însă voi participa la ea și voi cere discutarea abuzurilor procurorilor

Victor Ponta: Nu pot convoca ședința CSM, însă voi participa la ea și voi cere discutarea abuzurilor procurorilor
Foto: ziarelive.ro

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că, în calitatea sa de interimar la Justiție, nu poate cere convocarea ședințelor CSM și nici nu poate cere explicații procurorilor, însă a precizat că va participa la ședința CSM programată luni și va pune pe ordinea de zi abuzurile comise de procurori.

În baza Art 27 din Legea 317 de organizare a Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul interimar al Justiției nu are cum să convoace Consiliul, doar președintele sau vicepreședintele consiliului (au această putere – n.r.). Dacă aș fi avut acest drept legal, aș fi convocat CSM de mult, în primul rând pentru a a obține detașarea dnei Pivniceriu în funcția de ministru al Justiției„, a spus Ponta, la Antena 3.

Acesta a încheiat spunând că va participa la ședința de luni și că este inacceptabilă anchetarea a 8,5 milioane de români.

Realmente cred că este intolerabil și că este un atac la democrație să încerci să îi anchetezi pe cei 8,5 mil de români care și-au exercitat un drept constituțional, acela de a vota. Toate aceste lucruri le vom discuta la CSM, de aceea voi participa pe 20 la ședință„, a mai spus Ponta.