Victor Ponta: PNL va decide joi poziţia legată de Comisia parlamentară în cazul Călăraşi. Antonescu credea că vorbesc de altă comisie

Victor Ponta: PNL va decide joi poziţia legată de Comisia parlamentară în cazul Călăraşi. Antonescu credea că vorbesc de altă comisie
Foto: B1 TV

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, că PNL va decide joi poziţia legată de Comisia parlamentară în cazul Călăraşi.

Acesta a adăugat că a fost o neînţelegere între el şi liderul PNL Crin Antonescu, marţi, acesta din urmă crezând că premierul vorbeşte de altă comisie.

„Haideţi să lămurim două lucruri, unul pe formă şi unul pe fond: eu am vorbit cu domnul Antonescu la telefon luni. Era, de altfel, şi domnul Daniel Constantin cu mine. Am discutat despre comisii de anchetă. Astăzi ne-am lămurit că eu am vorbit despre comisia mare, domnul preşedinte Antonescu a înţeles că era vorba cu cea de la Senat, cu care e de acord şi de altfel PNL a şi votat pentru. Deci asta e pe formă, ca să spun aşa”, a spus premierul, adăugând că a fost vorba despre o neînţelegere.

„Bun. A fost o neînţelegere. Dacă ieri ne vedeam la Parlament, la angajarea răspunderii, în mod sigur nu mai apărea această neînţelegere. Nu a putut să ajungă domnul Antonescu, e bine că ne-am lămurit azi”, a spus Ponta.

Ponta a precizat că dacă nu va exista o majoritate parlamentară, nu se va forma nicio comisie în acest caz.

Întrebat dacă în USL mai există armonie, liderul PSD a menţionat că Uniunea funcţionează.

Premierul anunţa, marţi, că PNL este de acord cu înfiinţarea unei comisii de anchetă în ceea ce priveşte retrocedările agricole din judeţul Călăraşi, el invocând o discuţie telefonică avută cu liderul PNL Crin Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a negat, miercuri, că ar fi fost sunat de premier marţi şi ar fi discutat despre subiectul comisiei de anchetă privind „cazul Călăraşi”, aşa cum spusese anterior Victor Ponta.

Ponta spune că PNL decide joi legat de comisie

 

Tags: