Victor Ponta, prins din nou cu neadevăruri: De la „judecători numiți de Băsescu” la „mă întorceam acasă dacă președintele venea la Bruxelles”

Victor Ponta, prins din nou cu neadevăruri: De la „judecători numiți de Băsescu” la „mă întorceam acasă dacă președintele venea la Bruxelles”

Deși premierul Victor Ponta a declarat miercuri în emisiunea „Ultimul cuvânt”, difuzată de B1 TV, că s-ar fi întors acasă în cazul în care Traian Băsescu ar fi mers și el la Consiliul European, afirmația creează o oarecare confuzie, întrucât acesta declara total altceva după ce a aflat decizia Curții Constituționale, care îl delega pe președinte să reprezinte România la Bruxelles.

„Dacă președintele se ducea la intrare, eu nu mă duceam. PIN-ul îl avea ambasadorul nostru, domnul Motoc. Mă întorceam și spuneam: nu cred că e normal să nu ții cont de decizia Parlamentului. Nu m-aș fi dus împreună cu domnia sa”, a afirmat Ponta miercuri. (Detalii AICI)

Declarația sa vine să contrazică spusele sale din 27 iunie, când afirma hotârât că va merge la Bruxelles indiferent de decizia Curții, unde sunt „judecători numiți de Traian Băsescu”.

„Decizia Curții Constituționale nu este o surpriză, știți foarte bine că în cadrul CCR președintele Traian Băsescu a numit niște oameni care întotdeauna i-au îndeplinit dorințele. Vreau să vă anunț că, evident, mâine voi merge la Bruxelles. Am în spate și mă bazez pe legitimitatea dată, nu de cinci judecatori numiți de mine pe criterii politice, ci de Parlamentul României. Președintele nu are niciun fel de mandat, nici din partea Parlamentului, nici din partea Guvernului. El are cinci judecatori care îi sunt credincioși”, declara Ponta după aflarea deciziei CCR. (Detalii ACII)

Vezi AICI și AICI alte situații în care premierul a făcut declarații contradictorii.

Ponta, prins cu minciuna din nou

Embed: " />