Victor Ponta: Problema câinilor fără stăpân e gravă. Sper să se găsească o soluție rapidă și eficientă

Victor Ponta: Problema câinilor fără stăpân e gravă. Sper să se găsească o soluție rapidă și eficientă
Foto: gov.ro

Primul ministru Victor Ponta a spus, miercuri, în ședința de Guvern, că problema câinilor fără stăpân este într-adevăr gravă şi nu mai poate fi uitată.

El a precizat că legea maidanezilor este în Parlament şi speră ca în următoarele zile să se găsească o soluție rapidă și eficientă.

„Problema câinilor este într-adevăr o problema gravă care nu mai poate fi uitată. Îmi aduc aminte că în urmă cu 14 ani, un primar general (n.r. Traian Băsescu) ne-a anunțat că rezolva problema, nu a făcut nimic. S-a trezit aseară speculând tragedia unei familii”, a spus primul ministru.

Acesta a mai spus că dorește o soluție imediată în acest caz.

„Parlamentul luni o ia din nou în dezbatere. O să-l rog pe Liviu Dragnea să participe la dezbateri și să avem o soluție rapidă dar și eficientă. Populism pe necazurile oamenilor tot avem de câțiva ani”, a mai spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut marți seara un apel la Guvern să emită o OUG prin care să stabilească „un termen scurt sau rezonabil” în care persoanele care doresc să adopte câinii maidanezi, iar animalele neadoptate în acest termen să fie eutanasiate. (Detalii AICI)

Ponta, despre problema câinilor maidanezi

Embed:
Ultima oră
09:49 - Valeriu Gheorghiță, mesaj pentru medicii nevaccinați anti-COVID: „Sprijinul statului, pentru testarea gratuită, nu poate să fie la nesfârșit”
09:19 - Românii cumpără apartamente și case la mare. Cât costă locuințele de lux din Mamaia Nord (VIDEO)
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme”