Victor Ponta se dezice de Adrian Năstase, într-un interviu pentru Euronews: Năstase NU a fost prietenul meu

Victor Ponta se dezice de Adrian Năstase, într-un interviu pentru Euronews: Năstase NU a fost prietenul meu
Foto: guardian.co.uk

Victor Ponta a negat că Adrian Năstase i-ar fi fost prieten deși altădată l-a numit pe fostul  premier mentor sau îndrumător. Ba mai mult, Ponta l-a luat pe Năstase profesor îndrumător la lucrarea de doctorat care i-a adus scandalul de plagiat.

Declarațiile lui Ponta par contradictorii având în vedere susținerea dată în Năstase în politică, numirea lui Ponta şef al Corpului de control al premierului şi până la declaraţiile din ultima vreme, când Ponta spunea că i-ar căuta familia dar îi e teamă de telefoanele ascultate.

Întrebat de jurnalistul de la Euronews dacă nu cumva întregul plan de suspendare a preşedintelui este o încercare a de obţine graţierea pentru prietenul lui Victor Ponta, fostul  premier Adrian Năstase, Ponta a negat orice legătură de amiciţie cu fostul său mentor.

Victor Ponta, de profesie procuror, a intra în  politică în anul 2001. Imediat a fost luat în echipa guvernamentală de Adrian Năstase, fiind numit şef al Corpului de control al premierului. Ajunge apoi şef al Tineretului Social Democrat, pentru ca în 2006 să devină vicepreşedinte pe domeniul Juridic al PSD.

În 2008 deţinea deja funcţia de ministru delegat în relaţia cu parlamentul, iar doi ani mai tîrziu prelua frîiele partidului. Întotdeauna susţinut de un om – Adrian Năstase.

Ponta: Năstase nu e prietenul meu

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21937').select();" id="embed_text_21937" />

Declarația lui Ponta despre Năstase, în interviul Euronews: „Năstase nu a fost prietenul meu, a fost cel mai bun premier pe care l-a avut România. Acum Curtea l-a condamnat, își va executa pedeapsa, iar președintele interimar, Antonescu, a spus foarte clar că nu va emite vreo grațiere.

Ultima oră
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul
19:39 - Un avion s-a prăbușit în apropierea unui teren de golf în SUA. Nu există supraviețuitori
19:15 - Kelemen Hunor: Eu aș fi de acord cu măsuri mult mai dure pentru stimularea vaccinării. Trebuie să reducem cât de mult posibil efectul valului 4
19:13 - Stelian Ion: Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal și Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2021-2025
18:52 - Premierul Florin Cîţu a discutat cu secretarul pentru Comerţ al SUA: „Am exprimat angajamentul României faţă de agenda noastră comună de prosperitate şi democraţie”
18:51 - Pavel Popescu desființează speculațiile despre cazul fostei dansatoare din buric: „Este un scenariu mizerabil creat în spațiul public. A apărut pe site-ul deținut de contracandidatul meu. Nero, când a părăsit Roma, a dat foc Romei” (VIDEO)
18:25 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, propune recompense pentru vaccinați și interzicerea persoanelor nevaccinate în spaţii publice neesenţiale, în weekend